7 Ιουλίου 2024

    Διαμαρτυρία υγειονομικών: Νέα αντίδραση για την αυξητική διαφορά αποδοχών στον κλάδο της υγείας

    Το μεσημέρι της Δευτέρας, οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας από τον Οργανισμό Ενιαίου Νοσοκομειακού Γιατρού (ΟΕΝΓΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Οι νοσοκομειακοί γιατροί του ΟΕΝΓΕ έχουν προχωρήσει σε διήμερη απεργία από το χθες, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου για σήμερα.

    Ο λόγος που οι γιατροί βρίσκονται σε απεργία και διαμαρτύρονται είναι οι αδικαιολόγητες διαφορές στις αποδοχές τους σε σχέση με άλλες ειδικότητες στον κλάδο της υγείας. Η ΟΕΝΓΕ ζητά τον διπλασιασμό των μισθών και των αποζημιώσεων για τις εφημερίες, την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, την αφορολόγητη πρόσθετη εφημερία, καθώς και την αύξηση του προσωπικού. Επιπλέον, ζητούν την άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

    Οι γιατροί έχουν την υποστήριξη της Ανεξάρτητης Δημόσιας Υπηρεσίας (ΑΔΕΔΥ), η οποία έχει καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και τις συμπαραθέσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα. Η διαμαρτυρία αυτή αποτελεί μια νέα έκφραση αγανάκτησης και αντίδρασης στην αδικαιολόγητη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στην Ελλάδα, όπου η υγεία των πολιτών κινδυνεύει λόγω των ανεπαρκών ποσοτήτων προσωπικού και των ανεπαρκών προνομίων.

    Η συνεχής άρνηση των αρμόδιων φορέων να αποκτήσουν αξιοπρεπή αμοιβή οδηγεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε ακόμα μεγαλύτερες διαμαρτυρίες και απεργίες. Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε αυτήν την ανισότητα και να διασφαλίσουμε ότι η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών θα είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς. Οι γιατροί αξίζουν σεβασμό και αποδοχές που θα ανταποκρίνονται στην υψηλή ευθύνη που έχουν αναλάβει για την προστασία και την προαγωγή της δημόσιας υγείας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα