7 Ιουλίου 2024

    Διεθνής συνεργασία για τη βελτίωση του συστήματος υγείας: Το έργο CoofHea2 αναδεικνύει καινοτόμες προσεγγίσεις

    Συνάντηση εργασίας εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας και του ΟΔΙΠΥ με ιταλικούς φορείς στο πλαίσιο του έργου CoofHea2

    Έναν νέο δρόμο για τη διασυνοριακή συνεργασία στον τομέα της υγείας φέρνει το Ευρωπαϊκό Έργο Cooperation for Health 2 (CoofHea2). Το έργο, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας, έχει ως στόχο να παρέχει μια συστηματική προσέγγιση στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών μέσω εξειδικευμένων δράσεων και ψηφιακών εργαλείων.

    Μια διήμερη συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2023 στην Περιφέρεια της Απουλίας στο Μπάρι της Ιταλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν τα αποτελέσματα του έργου και οι κοινοί στόχοι για το μέλλον.

    Οι εκπρόσωποι του ΟΔΙΠΥ του Υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Απουλίας, της AReSS Puglia και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων θα συμμετάσχουν στη συνάντηση και θα αναλύσουν τα αποτελέσματα του έργου, ενώ θα διερευνήσουν τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας για την ανάπτυξη νέων εργαλείων και μεθοδολογιών στον τομέα της υγείας.

    Η δέσμευση των εταίρων του έργου CoofHea2 για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας είναι αξιοσημείωτη, ακολουθώντας την επιτυχία του προκατόχου του CoofHea. Το έργο αυτό αναμένεται να συνεχίσει να προωθείται και να εξελίσσεται, με την ανακοίνωση νέων στόχων και προκλήσεων για την περίοδο 2021-2027 μέσω του νέου Προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία.

    Οι ομάδες έργου των εταίρων θα συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους για να σχεδιάσουν νέες προτάσεις που θα αποσκοπούν στην αειφορία των επιτευγμάτων του CoofHea2, στην ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και στην περαιτέρω συνεργασία με στόχο τη μεταμόρφωση του έργου σε ένα ορόσημο για τον τομέα της υγείας.

    Υπό το πρίσμα των εξελίξεων αυτών, αναμένεται μια νέα εποχή συνεργασίας και καινοτομίας στον τομέα της υγείας, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη δημιουργία βιώσιμων υπηρεσιών υγείας για όλους.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα