4 Ιουλίου 2024

    Δροσερή σαλάτα με πατάτες και σπαράγγια: ένα αναζωογονητικό αποτέλεσμα γεύσης και χρώματος!

    Υλικά:
    – 500 γρ. baby πατάτες
    – 2 αυγά
    – 200 γρ. σπαράγγια
    – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
    – Μια χούφτα φρέσκο σχοινόπρασο
    – 1 λεμόνι
    – 1 κ.γ. ζάχαρη
    – 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
    – 1 σκελίδα σκόρδο

    Εκτέλεση:
    Προετοιμάστε μια μεγάλη και μια μικρότερη κατσαρόλα με νερό και αφήστε τα να βράσουν. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού. Όταν η μεγάλη κατσαρόλα βράσει, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και τις πατάτες. Αφήστε τις να σιγοβράσουν για 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όταν τις πιέζετε με την άκρη ενός μαχαιριού.

    Στο μεταξύ, όταν η μικρότερη κατσαρόλα βράσει, προσέξτε να προσθέσετε προσεκτικά τα αυγά. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για 6-7 λεπτά (8 για πιο σφιχτούς κρόκους) και στη συνέχεια βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό.

    Καθαρίστε και κόψτε τα σπαράγγια, τα κρεμμυδάκια και το σχοινόπρασο. Τρίψτε το ξύσμα του λεμονιού. Στη συνέχεια, στο μπολ όπου έχουν συλλεγεί το χυμό μισού λεμονιού, θα προσθέσετε τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο (αφού το καθαρίσετε και το λιώσετε) και θα προσθέσετε αλάτι και πιπέρι στην κρίση σας. Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί για να φτιάξετε ένα γευστικό ντρέσινγκ.

    Σε ένα ζεσταμένο τηγάνι, προσθέστε τα σπαράγγια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά, γυρίζοντας τα λαχανικά μερικές φορές, μέχρι να ψηθούν ελαφρά και να μαλακώσουν.

    Στραγγίστε τις πατάτες και ρίξτε τις στο τηγάνι. Προσθέστε το μισό ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά. Στρώστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέστε τα σπαράγγια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αφού στραγγίσετε τα αυγά, καθαρίστε τα και κόψτε τα στη μέση. Τοποθετήστε τα στη σαλάτα. Ρίξτε το υπόλοιπο σχοινόπρασο και το ξύσμα λεμονιού. Περιχύστε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρετε.

    Αυτή η δροσερή σαλάτα πατάτας με σπαράγγια και αυγό είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή σαν παρέα με κρέας ή ψάρι. Το φρέσκο σχοινόπρασο και το αρωματικό ντρέσινγκ του λεμονιού προσδίδουν μια υπέροχη γεύση σε αυτή την πατατοσαλάτα. Απολαύστε την και ανακαλύψτε έναν νέο ορίζοντα γεύσεων!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα