7 Ιουλίου 2024

    Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων: Ανάκληση αλοιφής για τα μάτια λόγω ανεπιθύμητων ουσιών

    Η παρούσα απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) αφορά την ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος DEXAMYTREX EYE OINT, οφθαλμική αλοιφή (0,3%+0,03%). Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις παρτίδες 153 και 213, οι οποίες ανακαλούνται λόγω ύποπτης επιμόλυνσης της δραστικής ουσίας θειϊκή γενταμικίνης κατά την επεξεργασία του προϊόντος. Αυτό το γεγονός μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του τελικού προϊόντος, επομένως, απαιτείται η προληπτική ανάκληση των εν λόγω παρτίδων από την κατασκευάστρια εταιρεία.

    Προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάκληση του προϊόντος από την αγορά, η εταιρεία BAUSCH HEALTH ΕΛΛΑΣ Α.Ε., η οποία είναι ο τοπικός αντιπρόσωπος του DEXAMYTREX EYE OINT στην Ελλάδα, έχει την υποχρέωση να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της. Μέσω αυτής της επικοινωνίας, θα πρέπει να ενημερωθούν οι χρήστες του προϊόντος και να τους ζητηθεί να αποσύρουν το εν λόγω προϊόν από την αγορά για λόγους ασφαλείας.

    Αυτή η προληπτική ανάκληση πραγματοποιείται για να διασφαλιστεί η προστασία των καταναλωτών και η αποτελεσματικότητα του φαρμακευτικού προϊόντος. Ο ΕΟΦ δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των ασθενών και δρα για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές και πρότυπα ποιότητας.

    Ο ενδεχόμενος κίνδυνος για τους χρήστες του DEXAMYTREX EYE OINT που απορρέει από την ανεπιθύμητη ουσία θειϊκή γενταμικίνη είναι εμφανώς ανησυχητικός. Όμως, η επιτήρηση αυτού του είδους των φαρμάκων είναι αυστηρή και ο ΕΟΦ λαμβάνει γρήγορα μέτρα ανάλογα με την κατάσταση για να προλάβει περαιτέρω προβλήματα.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα