4 Ιουλίου 2024

    Ενίσχυση της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης

    Σήμερα, το Υπουργείο Τουρισμού δημοσίευσε ένα σχέδιο νόμου με στόχο την . Η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, υπογράφει αυτό το σχέδιο νόμου, το οποίο έχει ως στόχο να αναβαθμίσει την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών και να λάβει υπόψη τις ανάγκες των τοπικών περιφερειών.

    Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στη Μεσόγειο, το οποίο θα μελετά, συλλέγει στατιστικά στοιχεία και αξιολογεί τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή. Επίσης, θα αναλαμβάνει ερευνητικά έργα και θα βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα και την ανθεκτικότητα του τουριστικού προϊόντος. Το Παρατηρητήριο θα συσταθεί στο Υπουργείο Τουρισμού και θα συμπεριλαμβάνει εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους του τομέα.

    Επιπλέον, δημιουργείται ένα Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, το οποίο θα συγκεντρώνει προτάσεις για θέματα του τουρισμού που επηρεάζουν τις περιφέρειες της χώρας. Αυτό το συμβούλιο θα συνέρχεται υπό την καθοδήγηση του Υπουργού Τουρισμού και θα περιλαμβάνει τους περιφερειάρχες και αντιπροσώπους από τον τομέα του τουρισμού.

    Επιπλέον, προωθείται η δημιουργία ενός Συμβουλίου Οινοτουρισμού, το οποίο θα ασχολείται με ζητήματα που αφορούν τον οινοτουρισμό. Αυτό το συμβούλιο θα προωθεί τον οινοτουρισμό στη χώρα, θα συλλέγει στατιστικά στοιχεία και θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ανάπτυξης αυτού του τομέα.

    Τέλος, το σχέδιο νόμου προβλέπει την παράταση των προθεσμιών κατάταξης κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Η διαβούλευση για το σχέδιο νόμου θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα