4 Ιουλίου 2024

    Εννέα κινήσεις για να ενισχύσεις τη μνήμη σου

    Τα κενά στη μνήμη μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε και δε σχετίζονται απαραίτητα με την ηλικία. Εάν θέλεις να βελτιώσεις τη μνήμη σου, μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω στρατηγικές που μπορούν να σε βοηθήσουν αποτελεσματικά.

    1. Μην προσπαθείς να θυμηθείς: Κατά ειρωνικό τρόπο, η πιο ισχυρή συμβουλή μνήμης μπορεί να είναι… “Μην προσπαθείς να θυμηθείς”. Αντίθετα, γράψε κάθε σκέψη ή πρόγραμμα για το οποίο θέλεις να δράσεις αργότερα. Κρατάς λίστες για τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους σου και τις καθημερινές υποχρεώσεις που πρέπει να εκτελέσεις. Έτσι, ο εγκέφαλός σου θα είναι λιγότερο φορτωμένος και θα μπορεί να εστιάζει καλύτερα, αποθηκεύοντας μόνο τις σημαντικές πληροφορίες.
    2. Χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να βελτιώσεις τη μνήμη σου: Χρησιμοποίησε το κινητό σου τηλέφωνο και το χαρτί των υπενθυμίσεων. Αυτοί είναι αποτελεσματικοί τρόποι για να συνεχίζεις τους στόχους σου και να μην ξεχνάς σημαντικές λεπτομέρειες. Μπορείς να βάλεις ειδοποιήσεις στο τηλέφωνό σου για να σε υπενθυμίσει για συγκεκριμένες δραστηριότητες. Αυτό είναι απαραίτητο και χρήσιμο, ιδίως σε αυτούς τους γεμάτους ρυθμούς των ημερών μας.
    3. Χρησιμοποίησε ημερολόγιο για την οργάνωση των στόχων και του χρόνου σου: Γράψε σημειώσεις στο ημερολόγιο ή σε μια σημειωματική. Η καταγραφή των σκέψεων σου στο ημερολόγιο βοηθά στην αυτοανάλυση και τη θετική διάθεση. Μπορείς να οργανώσεις τις δραστηριότητες, τους στόχους σου και να διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα