8 Ιουλίου 2024

    ΕΟΠΥΥ: Καινοτόμες πρακτικές για την προσβασιμότητα των ασφαλισμένων σε φαρμακευτικά και υπηρεσίες υγείας

    Το Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) συνεχίζει να αναπτύσσει προηγμένες πρακτικές για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ασφαλισμένων του σε φαρμακευτικά προϊόντα και υπηρεσίες υγείας. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, παρουσίασε τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο ο Οργανισμός εξοικονομεί πόρους μέσω των διαδικασιών διαπραγμάτευσης.

    Η ιαπωνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Ελλάδα για να μάθει τις πρακτικές και την εμπειρία του ΕΟΠΥΥ στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η Διοικήτρια εξέφρασε την αποφασιστικότητα του ΕΟΠΥΥ να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρει προς τους ασφαλισμένους και να διασφαλίσει την ομαλή πρόσβασή τους σε απαραίτητα φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ εξήγησαν τη δομή της φαρμακευτικής περίθαλψης και τις πολιτικές τιμολόγησης και αποζημίωσης των φαρμάκων. Επισημάνθηκε η σημασία της διευκόλυνσης της πρόσβασης των ασθενών σε απαραίτητες θεραπείες και οι εξελίξεις στην αποζημίωση ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Το ΕΟΠΥΥ έχει επενδύσει σημαντικά στην επέκταση των φαρμακείων του και την αποστολή φαρμάκων κατ’οίκον, προκειμένου να εξυπηρετήσει όλο και περισσότερους ασθενείς.

    Ο τίτλος τουυ: “ΕΟΠΥΥ: Καινοτόμες πρακτικές για την προσβασιμότητα των ασφαλισμένων σε φαρμακευτικά και υπηρεσίες υγείας”
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα