4 Ιουλίου 2024

    Επιλογή Διοικήσεων Νοσοκομείων: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις

    Τη διαδικασία επιλογής των Διοικήσεων των Νοσοκομείων σε ολόκληρη τη χώρα ρίχνει φως η πρόσφατη προκήρυξη που δημοσιεύθηκε. Η προκήρυξη αφορά στη στελέχωση 152 θέσεων Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών σε 95 νοσοκομεία σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, πραγματοποιείται μια σημαντική μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας, με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

    Σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη, περιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες των προκηρυσσόμενων θέσεων και τα απαιτούμενα προσόντα για την υποβολή αίτησης υποψηφιότητας. Επίσης, παρέχονται οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης και περιγράφεται η διαδικασία επιλογής. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την Τρίτη 22 Ιανουαρίου μέχρι την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου.

    Η πρώτη προκήρυξη για την επιλογή Διοικήσεων νοσοκομείων είχε δημοσιευθεί περίπου ένα μήνα νωρίτερα και αφορούσε την κάλυψη 21 θέσεων σε επτά υγειονομικές περιφέρειες. Ωστόσο, με τις δύο αυτές προκηρύξεις, τίθενται οι βάσεις για την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στον χώρο της υγείας, συνεπαργόμενες από την προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Η μεταρρύθμιση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη δημοσίευση του νέου νόμου στις 3 Νοεμβρίου 2023 και την έκδοση, στις 4 Δεκεμβρίου, της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τον καθορισμό των φορέων του Δημοσίου που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, καθώς και το Α.Σ.Ε.Π., εργάστηκαν εντατικά για την εκπλήρωση της κρίσιμης αυτής μεταρρύθμισης. Με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύεται η δέσμευσή τους για την αξιοκρατική επιλογή άξιων στελεχών σε θέσεις ευθύνης και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται σε όλους τους πολίτες της χώρας.

    Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Είμαι περήφανος που ξεκινήσαμε τη διαδικασία επιλογής των Διοικήσεων Νοσοκομείων μέσω της νέας διαφανούς και αξιοκρατικής διαδικασίας που προβλέπει ο νέος νόμος. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει στην επιλογή εξαιρετικά ικανών Διοικήσεων, που θα κάνουν τους πολίτες υπερήφανους για τα αποτελέσματά τους στον τομέα της Δημόσιας Υγείας». Από την πλευρά της, η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, τόνισε: «Με την εφαρμογή των προκηρύξεων για τις Διοικήσεις νοσοκομείων και υγειονομικών περιφερειών, πραγματοποιείται μια σημαντική μεταρρύθμιση για την επιλογή άξιων στελεχών και την βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Από εδώ και πέρα, θα επεκτείνουμε αυτήν την προσπάθεια σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, διασφαλίζοντας την αξιοκρατική επιλογή στις θέσεις ευθύνης».
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα