7 Ιουλίου 2024

    ΕΣΥ: Τρεις λόγοι για τα κρούσματα βίας κατά γιατρών – Απαιτείται άμεση λήψη μέτρων

    Σοκαρισμένοι από τα περιστατικά βίας κατά γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, χρειαζόμαστε άμεση δράση για την προστασία του προσωπικού μας. Η βία συχνά πλήττει τους ήρωες που εργάζονται για την υγεία μας και απαιτείται η εφαρμογή μέτρων που θα αποτρέψουν αυτές τις επιθέσεις.

    Οι περιπτώσεις βίας στα νοσοκομεία αυξάνονται και υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι που τα περιστατικά αυτά επιδεινώνονται. Πρώτον, η ανεπαρκής ασφάλεια στους χώρους των νοσοκομείων επιτρέπει σε οποιονδήποτε να εισέλθει εύκολα και να προκαλέσει προβλήματα. Χωρίς έλεγχο εισόδου και εξόδου, οι εκδρομές σε χειρουργεία και άλλους ευαίσθητους χώρους είναι απειλητικές για το προσωπικό μας. Δεύτερον, η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί μεγάλες αναμονές και ένταση, καθώς ο αριθμός των γιατρών δεν είναι επαρκής για την εξυπηρέτηση του αυξανόμενου αριθμού ασθενών. Τρίτον, η έλλειψη περιπολιών αστυνομίας εκτίθεται από το προσωπικό των νοσοκομείων, καθώς οι αστυνομικές παρουσίες θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις επιθέσεις.

    Η νομική διαδικασία που ακολουθείται είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Σήμερα, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που προσβάλλονται νομικά, αντί να προστατεύονται από το νοσοκομείο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια νομοθετική προσέγγιση που θα τονίζει την προστασία του προσωπικού και θα καταγγέλλει αυτές τις επιθέσεις. Πρέπει να ενθαρρύνουμε τα νοσοκομεία να αναλάβουν δράση και να προστατεύσουν τους εργαζόμενους τους από τις απειλές.

    Με αφορμή το περιστατικό στο νοσοκομείο Παίδων, οι ιατρικοί σύλλογοι έχουν αναλάβει δράση. Αναρτήθηκαν αφίσες σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου για την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών και έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για τη συζήτηση πιθανών μέτρων. Τα αιτήματα περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου κατά της βίας για την καταγραφή και πρόληψη των περιστατικών, την αύξηση του προσωπικού, τη δημιουργία επειγόντων τμημάτων και την κατάθεση μηνύσεων από τις νοσοκομειακές διοικήσεις.

    Είναι καιρός να πάρουμε δράση και να προστατεύσουμε εκείνους που μας προστατεύουν. Το προσωπικό των νοσοκομείων αξίζει την ασφάλεια και τον σεβασμό μας. Ας εργαστούμε από κοινού για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα προάγει τον σεβασμό και την ασφάλεια στα νοσοκομεία μας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα