4 Ιουλίου 2024

    Ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσιτά για όλους: Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Γαλλίας

    με νέες λέξεις:

    Η Γαλλία έχει επισπεύσει την προσπάθειά της να καθιερώσει τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων από νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, μέσω ενός πρωτοποριακού προγράμματος “κοινωνικής μίσθωσης” που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση. Αυτή η πρωτοβουλία παρέχει τη δυνατότητα νοικιάσεως του ηλεκτρικού Citroen e-C3 και άλλων επτά μοντέλων της Stellantis σε πολύ χαμηλές τιμές, με μηνιαίες πληρωμές που ξεκινούν από μόλις 54 ευρώ. Το Citroen e-C3, που θεωρείται ένα από τα πιο οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, έχει αυτονομία 320 χιλιομέτρων και σύντομα θα κυκλοφορήσει μια πιο οικονομική έκδοση με αυτονομία 200 χιλιομέτρων και τιμή κάτω από τις 20.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφορά αυτή αφορά αποκλειστικά την έκδοση με τη μεγαλύτερη αυτονομία και θα είναι διαθέσιμη από την 1η Ιανουαρίου 2024.

    Συνολικά, το πρόγραμμα “κοινωνικής μίσθωσης” προσφέρει οκτώ μοντέλα Stellantis, όπως τα Opel Mokka Electric, Opel Corsa Electric και Citroen e-C4. Το κόστος της μίσθωσης καλύπτει διάφορα μοντέλα, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν τον οικιακό φορτιστή χωρίς επιπλέον έξοδα εγκατάστασης. Επιπλέον, η Stellantis σχεδιάζει να εισάγει ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο Fiat και να προσφέρει ελαφρώς μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ηλικίας κάτω από 42 μηνών, προκειμένου να διευρυνθούν οι προσιτές επιλογές. Επιπλέον, το ηλεκτρικό Renault Twingo E-Tech θα είναι το μοναδικό αυτοκίνητο εκτός της ομάδας Stellantis που είναι διαθέσιμο στο πρόγραμμα με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ.

    Η πρωτοβουλία “κοινωνικής μίσθωσης”, η οποία πρωτοπροβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2022 και βελτιώθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο του 2023, προσφέρει μηνιαίες πληρωμές πολύ χαμηλότερες από την αρχική ανακοίνωση των 100 ευρώ το μήνα. Για να πληρούν τις προϋποθέσεις, οι κάτοικοι της Γαλλίας με ετήσιο εισόδημα έως 15.400 ευρώ, που ταξιδεύουν περισσότερο από 8.000 χιλιόμετρα ετησίως και διαμένουν τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα μακριά από την εργασία τους, έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Η τριετής μίσθωση περιλαμβάνει ασφάλιση και προσφέρει επιλογές ακύρωσης για περιστατικά όπως ο θάνατος, η αναπηρία ή η ανεργία.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα