4 Ιουλίου 2024

    Η Γλύκα, μια αρκούδα που επιστρέφει στην άγρια φύση μετά από τραυματισμό σε τροχαίο”

    αναφέρει ότι η Γλύκα, μια αρκούδα που είχε τραυματιστεί σε ένα τροχαίο στις 13 Οκτωβρίου στην Κοζάνη, επιστρέφει πίσω στο φυσικό της περιβάλλον μετά από λίγες μέρες ανάρρωσης. Τη στιγμή που άνοιξε η πόρτα από το κλουβί μεταφοράς της, η Γλύκα έσπευσε να επιστρέψει στο δάσος, εμφανίζοντας την πολύτιμη γλυκύτητα της.

    Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου», που αποτελεί μια οργάνωση που φροντίζει την προστασία των άγριων ζώων, έσπευσε να παράσχει τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες στη μικρή αρκούδα. Αφού την μετέφεραν στο Κτηνιατρείο Άγριων Ζώων του «Αρκτούρου» και την φρόντισαν για να αναρρώσει πλήρως, ήρθε η ώρα για την επανένταξή της στη φύση.

    Οι επιχειρήσεις επανένταξης συνεργάστηκαν με την Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, τη Δασική Υπηρεσία και την Αστυνομία για να βεβαιωθούν ότι η Γλύκα μπορεί να επιστρέψει ασφαλώς στον φυσικό της χώρο. Η ανακοίνωση του «Αρκτούρου» αναφέρει ενθουσιασμένα ότι η Γλύκα ξεπήδησε αμέσως από το κλουβί και εξαφανίστηκε προς το δάσος.

    Η ιστορία της Γλύκας αποτελεί ένα όμορφο παράδειγμα προστασίας των άγριων ζώων και υπέροχης επανένταξης στην άγρια φύση. Η αφοσίωση των ερευνητών και των φροντιστών στην ανάρρωση των ζώων και η συνεργασία με διάφορους φορείς αποδεικνύουν ότι η φύση και τα άγρια ζώα αξίζουν την προστασία μας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα