7 Ιουλίου 2024

    Η δύναμη του αγγίγματος στους ασθενείς με καρκίνο: Προσφορά ολοκληρωμένης φροντίδας και υποστήριξης

    Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που περισσότεροι θαυμάζουμε πόσοι είναι που τη φοβόμαστε και ελπίζουμε να μην έρθουμε ποτέ αντιμέτωποι με αυτήν. Δυστυχώς, οι στατιστικές μας λένε ένα διαφορετικό παραμύθι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες, 1 στους 5 άνδρες και 1 στις 6 γυναίκες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή τους. Πρόκειται για μια πανδημία που επηρεάζει ανεξαιρέτως ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πολλοί από αυτούς κατάφεραν να την ξεπεράσουν, να παλέψουν και να τη νικήσουν, ενώ δυστυχώς, άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί. Φυσικά, η επανακτήση της υγείας και η μάχη εναντίον της ασθένειας είναι η προτεραιότητα για όλους τους ασθενείς. Ωστόσο, το 95% των ατόμων που υποβάλλονται σε ογκολογική θεραπεία αντιμετωπίζουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο δέρμα τους λόγω των θεραπειών που ακολουθούν. Αυτές οι θεραπείες, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, χημειοθεραπεία ή ορμονοθεραπεία, επηρεάζουν το σώμα και μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στο δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά. Μερικές εξ αυτών των ενεργειών είναι τόσο έντονες που οδηγούν τους ασθενείς να επιβραδύνουν ή ακόμα και να διακόψουν τελείως τη θεραπεία τους. Ωστόσο, αυτές οι δερματικές παρενέργειες μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν με απλά πρωτόκολλα φροντίδας του δέρματος, όπως ο καθαρισμός, η ενυδάτωση και η προστασία.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η La Roche-Posay αναδεικνύεται ως η ιδανική επιλογή για τους ασθενείς με καρκίνο, καθώς προσφέρει προϊόντα με επιβεβαιωμένες καταπραϋντικές ιδιότητες, με το πρεβιοτικό ιαματικό νερό της La Roche-Posay στο επίκεντρο της φόρμουλας τους. Όχι τυχαία, η La Roche-Posay είναι η νούμερο ένα μάρκα που συστήνουν οι δερματολόγοι παγκοσμίως, αφού τα προϊόντα της είναι υποαλλεργικά και κατάλληλα για το ευαίσθητο δέρμα.

    Η La Roche-Posay προσφέρει τρεις κλινικά αποδεδειγμένες δερματολογικές λύσεις, ιδανικές για ασθενείς με καρκίνο:

    1. Cicaplast Baume B5+: Κατάλληλο για πολύ ξηρές, ερεθισμένες περιοχές και ευαίσθητο δέρμα. Βοηθά στην επούλωση των ουλών μετά από χειρουργικές επεμβάσεις και ακτινοθεραπείες.

    2. Lipikar Baume AP+M: Ιδανικό για πολύ ξηρό δέρμα. Αποκαθιστά τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού, μετά από τις ογκολογικές θεραπείες.

    3. Anthelios 100KA+MED: Πολύ ευρύ φάσμα ηλιοπροστασίας για την πρόληψη της κυτταρικής βλάβης και της φωτοευαισθητοποίησης από την ογκολογική θεραπεία.

    Ωστόσο, η La Roche-Posay δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή προϊόντων. Έχει δημιουργήσει τη νέα ιστοσελίδα cancer-support.com, μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα υποστήριξης για ογκολογικούς ασθενείς. Πρόκειται για μια πλατφόρμα ψηφιακής μάθησης που παρέχει ολιστική φροντίδα και υποστήριξη, δίνοντας δύναμη τόσο στους ασθενείς όσο και στους φροντιστές τους. Μέσω αυτής της πλατφόρμας, οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό που τους εξοπλίζει με τις απαραίτητες γνώσεις για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και μετά από αυτήν. Με τον τρόπο αυτό, η πλατφόρμα στοχεύει στο να διευκολύνει τη συμμόρφωση των ασθενών με τη θεραπεία τους και να αυξήσει τις πιθανότητες θεραπείας και επούλωσης.

    Ας αφιερώσουμε μερικά λεπτά στην επίσκεψη της ιστοσελίδας cancer-support.com και η La Roche-Posay θα προσφέρει 10.000€ στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», για την υποστήριξη άπορων ογκολογικών ασθενών. Η συμβολή της La Roche-Posay θα είναι 1€ για κάθε ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ». Όταν ο αρχικός στόχος επιτευχθεί, τα πρόσθετα χρήματα θα διατεθούν στην UICC.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα