7 Ιουλίου 2024

    Η εμπνευσμένη ιστορία ενός 94χρονου που διατηρεί τη φυσική κατάσταση εφήβου”

    Η συμβουλή του 94χρονου Ντον Φόρστερ είναι απλή και ισχυρή: να ακολουθούμε τη γυμναστική και να μην επιτρέπουμε την ηλικία μας να μας εμποδίσει. Η επίμονη προσπάθεια και η εκπληκτική φυσική του κατάσταση είναι κάτι που πολλοί θα ζήλευαν. Από το 2003, ο Ντον αρχίζει να γυμνάζεται για λόγους υγείας, αλλά τώρα η γυμναστική έχει γίνει μέρος της ζωής του. Φαίνεται πως έχει βρει τον απόλυτο τρόπο να διατηρεί την ευελιξία και τη δύναμη του.

    “Ξεκινάω τη μέρα μου στις 5:30 το πρωί”, λέει ο Ντον. “Τρώω ένα μεγάλο μπολ Cheerios, πίνω ένα φλιτζάνι καφέ και προσπαθώ να βρίσκομαι στο γυμναστήριο μέχρι τις 7 το πρωί.” Εκεί, αφιερώνει μια ολόκληρη ώρα για να γυμναστεί. Ακολουθεί μια λίστα με εννέα ασκήσεις, τις οποίες εκτελεί κυκλικά, επιμένοντας σε μια αυστηρή ρουτίνα. Δεν την παραβιάζει γιατί έχει έναν πολύ σημαντικό λόγο: “Γυμνάζω τους μύες των χεριών μου επειδή η γυναίκα μου έχει κινητικά προβλήματα και αν τραυματιστεί, πρέπει να είμαι ισχυρός για να τη βοηθήσω και να τη βάλω στην καρέκλα.” Αυτή η ανιδιοτελής αγάπη και φροντίδα για τη γυναίκα του κρατάει τον Ντον συνεπή στην προπόνηση.

    Ο λόγος που ο Ντον συνεχίζει να ακολουθεί αυτό το ρυθμικό πρόγραμμα γυμναστικής είναι φανερός. Δεν θέλει να τα παρατήσει τόσο εύκολα. Η αφοσίωσή του στην υγεία του είναι θαυμάσια και δείχνει ότι η ηλικία δεν πρέπει να είναι εμπόδιο για να ζούμε με ενέργεια και ζωντάνια.

    Η ιστορία του Ντον Φόρστερ αποτελεί ένα παράδειγμα έμπνευσης για όλους μας. Μας δείχνει ότι αν θέλουμε πραγματικά να είμαστε υγιείς και δυνατοί, μπορούμε να το καταφέρουμε, ανεξαρτήτως ηλικίας. Έτσι, ας επηρεαστούμε από το παράδειγμά του και ας κάνουμε τη γυμναστική να γίνει μια αναπόσπαστη συνήθεια στη ζωή μας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Απλώς κάντε το!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα