7 Ιουλίου 2024

    Η επιλογή του αγαπημένου ανθρώπου από ένα σκυλί: Πώς γίνεται αυτό και ποια είναι τα σημάδια

    Σίγουρα, κάποια στιγμή στη ζωή σας έχετε αναρωτηθεί αν είστε ο αγαπημένος άνθρωπος του τετράποδου φίλου σας. Όλοι θέλουμε να αισθανόμαστε αγαπημένοι από τα κατοικίδιά μας και να έχουμε ένα ξεχωριστό δέσιμο μαζί τους. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν φορές που το σκυλί μας δείχνει ξεκάθαρη προτίμηση σε κάποιο άλλο άτομο, και αυτό μας κάνει να αντιληφθούμε ότι δεν είμαστε το αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή του. Αλλά τι πραγματικά συμβαίνει; πώς επιλέγουν τα σκυλιά τον αγαπημένο τους άνθρωπο στην οικογένεια;

    Οι σκύλοι είναι κοινωνικά οντα και απολαμβάνουν την παρέα των ανθρώπων. Είναι γνωστό ότι ανάπτυξαν ισχυρούς δεσμούς με εκείνα τα άτομα που τους προσφέρουν αγάπη, φροντίδα και φαγητό. Από την γέννησή τους και κατά τη διάρκεια της βασικής περιόδου κοινωνικοποίησής τους, που είναι μεταξύ της γέννησης τους και των 6 μηνών, οι σκύλοι συνδέονται συνήθως με αυτόν που τους ταΐζει, παίζει μαζί τους και τους παρέχει φροντίδα. Σε αυτή την περίοδο ο εγκέφαλος των κουταβιών είναι πιο δεκτικός σε νέες εμπειρίες και έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στη μετέπειτα ανάπτυξή τους. Έτσι, αν αναγνωρίσουν κάποιον ως τον πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πιθανότατα θα τον θεωρήσουν ως τον πιο αγαπημένο τους άνθρωπο και όταν μεγαλώσουν.

    Οι σκύλοι τείνουν επίσης να δημιουργούν δεσμούς με εκείνα τα άτομα που τους δίνουν την περισσότερη σημασία, όχι μόνο χρονικά, αλλά κυρίως σε ποιότητα. Ο αγαπημένος άνθρωπος ενός σκύλου είναι αυτός που παίζει μαζί του, τον φροντίζει, τον ταΐζει, τον χαϊδεύει και τον εκπαιδεύει. Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο μπορεί να περνάει όλη μέρα μαζί με το σκυλί του στο σπίτι, αλλά ένα άλλο άτομο που παρέχει όλα αυτά τα παραπάνω μπορεί να θεωρηθεί πιο σημαντικό από το σκυλί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το σκυλί δεν αγαπάει και δεν φροντίζει το πρώτο άτομο.

    Επιπλέον, οι σκύλοι τείνουν να επιλέγουν ως αγαπημένους τους ανθρώπους που τους προκαλούν θετικά συναισθήματα και συνειρμούς. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν σκύλους που θυμίζουν κατά κάποιον τρόπο τους είτε σωματικά είτε στον χαρακτήρα τους. Ανάλογα με τα επίπεδα ενέργειας και τη διάθεση του σκύλου, αυτός μπορεί να προτιμήσει έναν άνθρωπο που είναι ενεργητικός και εξωστρεφής ή έναν πιο ήρεμο και εσωστρεφή χαρακτήρα.

    Το σκυλί μας μας επιλέγει ως αγαπημένους όταν του προσφέρουμε αγάπη, φροντίδα και σημαντική παρουσία στη ζωή του. Είναι δικαιολογημένος ο τίτλος “ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου”. Αν θέλετε να είστε ο αγαπημένος του ανθρώπου τότε ασχοληθείτε μαζί του, προσφέρετε του αγάπη, χάδια και ποιοτικό χρόνο. Εκείνο θα αφιερώσει τη ζωή του για να σας βλέπει ευτυχισμένο και να σας κάνει να αισθάνεστε αγαπημένοι.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα