30 Ιουνίου 2024

    Η στρατηγική για τη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα των ελληνικών προορισμών

    Στην μεγάλη διεθνή έκθεση Τουρισμού IFTM Top Resa στο Παρίσι παρέστη η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων, η Υπουργός συνομίλησε με Υπουργούς Τουρισμού από όλο τον κόσμο για θέματα που αφορούν τη διαχείριση των προκλήσεων και σχετίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με τον τουριστικό τομέα, αλλά και των πολιτικών, που έχουν ως κύριο στόχο τη βιωσιμότητα.

    Στη συζήτηση με την Γαλλίδα ομόλογό της Olivia Gregoire, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως η επιδίωξη της βιωσιμότητας και της αειφορίας αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για το Υπουργείο Τουρισμού και για την Ελλάδα.

    Συζητήθηκαν επίσης οι επικρατούσες τάσεις στη διεθνή τουριστική αγορά και η επερχόμενη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Η Υπουργός Τουρισμού είχε επίσης συνάντηση εργασίας στο περίπτερο της Ιορδανίας με τον Ιορδανό ομόλογό της κ. Makram Queisi. Συζήτηθηκαν θέματα που αφορούν τα Χριστιανικά προσκυνήματα της Ιορδανίας, την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και επιμέρους ζητήματα οργάνωσης των τουριστικών εταίρων για τη σύνθεση βιώσιμων τουριστικών υπηρεσιών.

    Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Υπουργός συζήτησε επίσης με εκπροσώπους των tour operators και αεροπορικών εταιριών. Έγινε συνάντηση εργασίας με την TUI Group και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους και οι μελλοντικές εξελίξεις στον τουρισμό. Επίσης, συζητήθηκε η συνεργασία με την αεροπορική εταιρία Transavia και οι προοπτικές για την ανάδειξη ελληνικών προορισμών.

    Επιπλέον, συζητήθηκε η σύνδεση του τουρισμού με την πράσινη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και οι προληπτικές πολιτικές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων όπως η κλιματική κρίση.

    Η υπουργός Κεφαλογιάννη συζήτησε επίσης για τη συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και τη διασύνδεση με στόχο την κατάρτιση ολιστικών πολιτικών για τον τουρισμό.

    Τέλος, η Υπουργός παρευρέθηκε στην έκθεση “Amman’s people creations” στην έδρα της UNESCO, παρουσιάζοντας την προσφορά του ελληνικού πολιτισμού στα πολιτιστικά οδοιπορικά της Ιορδανίας και της Μεσογείου. Συνομίλησε μεταξύ άλλων με την Γενική Διευθύντρια της UNESCO.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα