7 Ιουλίου 2024

    Η συγκοίμηση των παιδιών με τους γονείς τους: Πόσο ωφέλιμη είναι και μέχρι ποια ηλικία;

    Γνωρίζουμε ότι η επιλογή για το αν ένα παιδί πρέπει να κοιμάται με τους γονείς του είναι κάτι που καθορίζεται από τις προσωπικές προτιμήσεις κάθε οικογένειας. Παρ’ όλα αυτά, οι απόψεις μεταξύ γονέων και ειδικών διίστανται σχετικά με το εάν αυτή η συνήθεια είναι ευεργετική για το παιδί. Ο διάσημος γκουρού της ολιστικής υγείας, Mickey Mehta, ανταποκρίθηκε σε αυτό το ερώτημα που τίθεται από πολλούς γονείς σχετικά με την ωφέλιμη διάρκεια της συγκοίμησης και έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση.

    Σύμφωνα με τον γιατρό, τα παιδιά θα πρέπει να κοιμούνται με τους γονείς τους μέχρι την ηλικία των 7 ετών. Αυτή η ηλικία επιλέχθηκε γιατί οι κατοπτρικοί νευρώνες των παιδιών μέχρι τα 7 είναι ανάλογοι με μια σφουγγαρίστρα. Οι κατοπτρικοί νευρώνες βοηθούν σημαντικά σε λειτουργίες όπως η μάθηση, η ενσυναίσθηση και η μίμηση. Αυτοί επιτρέπουν στο παιδί να αντιλαμβάνεται και να εκτελεί μια ενέργεια, απλά παρατηρώντας τον άλλον, χωρίς να χρειαστεί να μιλήσει. Παράδειγμα αυτού είναι όταν βλέπουμε κάποιον να χασμουριέται και αντιδρούμε αυτομάτως με ένα χαμόγελο.

    Ο Mehta επισημαίνει ότι όταν τα παιδιά κοιμούνται με τους γονείς τους, το υποσυνείδητό τους λαμβάνει πολλά σήματα. Αισθάνονται την αγκαλιά και την αγάπη του γονέα, πράγμα που είναι απαραίτητο για την ψυχική τους ευεξία. Η παρουσία των γονιών κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να είναι πολύ σημαντική και παρηγορητική για το παιδί.του Mehta δίνει μια νέα προοπτική για το θέμα της συγκοίμησης των παιδιών και υπογραμμίζει τη σημασία που έχει για την ευαισθησία των παιδιών κατά τη διάρκεια αυτής της ηλικίας. Οι γονείς θα πρέπει να εξετάσουν αυτή την προσέγγιση και να επιλέξουν αναλόγως το τι αισθάνονται ότι είναι καλύτερο για την οικογένειά τους και τη φροντίδα του παιδιού τους.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα