7 Ιουλίου 2024

    Η OpenAI παρουσιάζει το Sora: Το επαναστατικό εργαλείο που μετατρέπει κείμενα σε βίντεο

    Η OpenAI, η εταιρεία πίσω από το ChatGPT και το DALL-E, ανακοίνωσε το νέο της εργαλείο με την ονομασία “Sora”. Αυτό το επαναστατικό εργαλείο μπορεί να δημιουργήσει ρεαλιστικά βίντεο με απλή εισαγωγή κειμένου, με μια καινοτομία που αναμένεται να αλλάξει τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Βασισμένο στις προηγούμενες έρευνες γύρω από τα προγράμματα DALL-E και GPT, το Sora βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε φάση δοκιμής.

    Το Sora μπορεί να δημιουργήσει βίντεο διάρκειας έως ένα λεπτό, διατηρώντας την οπτική ποιότητα και ανταποκρίνοντας στις απαιτήσεις του χρήστη, όπως ανέφερε η OpenAI. Η πλατφόρμα μπορεί να δημιουργήσει πολύπλοκες σκηνές, με πολλά πρόσωπα, συγκεκριμένους τύπους κινήσεων και ακριβείς λεπτομέρειες.

    Επιπλέον, το Sora επιτρέπει τη δημιουργία βίντεο από μια σταθερή εικόνα και ακόμη και την επέκταση υφιστάμενων βίντεο. Οι πρώτες παρουσιάσεις του εργαλείου έδειξαν δύο σκύλους να παίζουν στο χιόνι σε ένα βουνό και την πτήση ενός φανταστικού ζώου, μισό πάπια μισό δράκος, μπροστά σε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, με ένα χάμστερ στην πλάτη.

    Το Sora αποτελεί επίσης τη βάση για τον εκπαιδευτή που μπορεί να κατανοήσει και να προσομοιώσει τον πραγματικό κόσμο. Αυτή η τεχνολογία ελπίζει να συμβάλει στην πραγματοποίηση της Γενικής Τεχνητής Νοημοσύνης (AGI), που αποτελεί ένα αυτόνομο σύστημα που θα υπερκεράσει τους ανθρώπους σε πολλές οικονομικά αποδοτικές δουλειές.

    Παράλληλα, η OpenAI επέστησε την προσοχή στο θέμα της ασφάλειας και σχεδιάζει προσομοιώσεις με χρήστες για να οριστικοποιήσει τα όρια της πλατφόρμας. Προτίθεται να συνεργαστεί με πολιτικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο για να κατανοήσει τις ανησυχίες τους και να εντοπίσει επιθυμητές περιπτώσεις χρήσης της τεχνολογίας.

    Οι εταιρείες Meta, Google και Runway AI έχουν ήδη παρουσιάσει παρόμοιες εφαρμογές μετατροπής κειμένου σε βίντεο, γνωστές ως “text-to-video” (από κείμενο σε βίντεο).

    Το Sora ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη και εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, αναμένοντας να δούμε ποιες συνέπειες θα έχει αυτή η καινοτομία στην κοινωνία μας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα