5 Ιουλίου 2024

    Καρκίνος: Το κόστος της ασθένειας, η πρόληψη και η πρόσβαση στη θεραπεία στο επίκεντρο ετήσιου Συνεδρίου

    Προετοιμάζεται να λάβει χώρα το ετήσιο συνέδριο για τις πολιτικές υγείας του καρκίνου, με σημαντική παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Το συνέδριο ανοίγει τις πύλες του στις 2 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Novotel στην Αθήνα, με ομιλίες από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) κ. Γιώργο Καπετανάκη.

    Το θεματικό πεδίο του συνεδρίου θα είναι οι προκλήσεις στη μάχη κατά του καρκίνου, με έμφαση στο κόστος, την πρόληψη, την πρόσβαση και τα θεραπευτικά μονοπάτια. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν 32 κορυφαίοι ειδικοί από Ελλάδα και Ευρώπη, θεσμικοί, ακαδημαϊκοί, κορυφαίοι ογκολόγοι και εκπρόσωποι όλων των κλάδων της υγείας, που θα επικεντρωθούν στον σημαντικό αυτό τομέα.

    Κάθε εισηγητής θα συνεισφέρει με τις γνώσεις και την εμπειρία του, με στόχο να καταλήξουμε σε ουσιαστικά συμπεράσματα και προτάσεις που θα μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα, ρεαλιστικά, αλλά και με όραμα για το μέλλον. Το συνέδριο έχει ως στόχο την ανάδειξη των εθνικών προκλήσεων και την ενίσχυση των προσπαθειών για την πρόληψη του καρκίνου και τη μείωση του οικονομικού φόρτου που συνεπάγεται αυτή η ασθένεια.

    Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα συζητηθούν θέματα όπως οι στρατηγικές για την πρόληψη και τη φροντίδα των καρκινοπαθών, η εφαρμογή του σχεδίου καταπολέμησης του καρκίνου στην Ευρώπη, τα εθνικά σχέδια δράσης, το κόστος της ογκολογικής φροντίδας και η ενίσχυση του προϋπολογισμού για φάρμακα. Επίσης, θα γίνει αναφορά στις καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις για τους βασικούς καρκίνους και στην πρόοδο του Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών.

    Το συνέδριο αποτελεί μια ευκαιρία για διάλογο και ενίσχυση των συνθηκών υγειονομικής φροντίδας προς τους ογκολογικούς ασθενείς στην Ελλάδα. Η συμβολή όλων των εμπλεκομένων προσώπων, από ειδικούς έως ασθενείς, θα ενισχύσει τον διάλογο και θα οδηγήσει σε προτάσεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση στον τομέα του καρκίνου.

    Σε άλλα θέματα επικαιρότητας, ο υπουργός Υγείας αναφέρει ότι θα υπάρξουν πάνω από 6.500 προσλήψεις στα νοσοκομεία μέχρι το 2024, ενώ ετοιμάζεται η λίστα με όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις που θα δημοσιευθεί ηλεκτρονικά. Επιπλέον, μια ελληνίδα ερευνήτρια αποκαλύπτει το μυστήριο πίσω από τους ασυμπτωματικούς ασθενείς με Covid, ενώ το πρόγραμμα διπλής διάγνωσης για εθισμούς και ψυχιατρικές διαταραχές προσφέρει βοήθεια σε 426 άτομα μέχρι σήμερα.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα