30 Ιουνίου 2024

    Κορυφές: Άλλαξε την Διατροφή σου για Υγιή Έντερα – Ξέχνα τις “Απαγορευμένες” Τροφές

    Το Εθνικό Ινστιτούτο Διαβήτη, Πεπτικών και Νεφρικών Παθήσεων των ΗΠΑ αποκαλύπτει μέσω του δικού μαςυ τις υγιεινές και αντίστοιχα τις ακατάλληλες διατροφικές επιλογές για τη λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή των προβλημάτων δυσκοιλιότητας. Συχνά, οι διατροφικές μας συνήθειες επηρεάζουν αρνητικά το έντερο, έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας, καθώς και για τη ψυχική μας ευεξία. Οι ειδικοί παρέχουν σημαντικές συμβουλές για το πώς η διατροφή μας μπορεί να προστατεύσει το έντερο, οι οποίες συνοψίζονται στη σημασία της κατανάλωσης φυτικών ινών και υγρών για να ενισχύονται οι ινες.

    Ποιες τροφές πρέπει να επιλέγουμε
    Για να διατηρούμε την υγεία του εντέρου μας, οι ενήλικες χρειάζονται περίπου 25 έως 31 γραμμάρια φυτικών ινών ημερησίως, ανάλογα με την ηλικία και το φύλο. Για όσους δεν είναι συνηθισμένοι σε τροφές πλούσιες σε ίνες, η προσθήκη τους στη διατροφή πρέπει να γίνει σταδιακά, ώστε ο οργανισμός μας να προσαρμοστεί. Ενδέχεται να χρειαστεί να συμβουλευτείτε ένα διαιτολόγο για να σας βοηθήσει να εκπονήσετε το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής.

    Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες:
    Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε αρκετά υγρά, όπως νερό, φυσικούς χυμούς από φρούτα και λαχανικά, υδάτινες σούπες, για να διευκολυνθεί η εντερική λειτουργία. Επιπλέον, η πρόληψη της αφυδάτωσης αποτρέπει τις αρνητικές επιπτώσεις στο έντερο και τη συνολική μας υγεία. Ένας διαιτολόγος μπορεί να σας καθοδηγήσει σχετικά με την κατάλληλη ποσότητα υγρών που χρειάζεστε, ανάλογα με το βάρος, την υγεία, τη συχνότητα της σωματικής σας δραστηριότητας και το περιβάλλον στο οποίο ζείτε.

    Τι πρέπει να αποφεύγουμε
    Αποφύγετε τροφές που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως:
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα