4 Ιουλίου 2024

    Κορυφαία ευκαιρία για επιχειρήσεις τεχνολογίας φέτος η τεχνητή νοσημοσύνη

    Η τεχνητή νοημοσύνη παρουσιάζει μια κορυφαία ευκαιρία για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας φέτος, σύμφωνα με την πρόσφατη έκδοση της ετήσιας έκθεσης της Ernst & Young «Top 10 opportunities for technology companies in 2024». Η έκθεση επισημαίνει ότι η πλειονότητα των εταιρειών βρίσκονται ακόμη σε ένα πρώιμο στάδιο αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης και παροτρύνει τις εταιρείες να δημιουργήσουν έναν “πύργο ελέγχου AI” για να υποστηρίξουν την ασφαλή και ηθική ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής, θέτοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

    Η έκθεση αναδεικνύει επίσης τη δυνατότητα πειραματισμού με την τεχνητή νοημοσύνη σε λειτουργίες front-office και back-office, προσφέροντας έτσι μια αναδυόμενη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις. Η ολοκληρωμένη αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης σε περιπτώσεις με υψηλό αντίκτυπο και αξία μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για μετασχηματισμό.

    Επιπλέον, η έκθεση επισημαίνει τη σημασία της δημιουργίας πρόσθετων γραμμών εφοδιασμού σε αναδυόμενες αγορές και την προτεραιότητα της ενεργειακής απόδοσης των datacenters. Η αύξηση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης και των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων έχει αυξήσει την κατανάλωση ενέργειας, και οι εταιρείες πρέπει να αναζητήσουν καινοτόμους τρόπους τροφοδοσίας των data centers για να μειώσουν το κόστος και να είναι πιο περιβαλλοντικά βιώσιμες.

    Ολοκληρώνοντας, η τεχνητή νοημοσύνη παρουσιάζει μια σπουδαία ευκαιρία για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας φέτος. Η αξιοποίηση της τεχνολογίας αυτής μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές και τροποποιήσεις στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών. Για να εκμεταλλευτούν πλήρως αυτήν την ευκαιρία, οι εταιρείες πρέπει να επικεντρωθούν στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην στρατηγική τους και να δημιουργήσουν έναν “πύργο ελέγχου AI” για την ασφαλή και ηθική ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα