7 Ιουλίου 2024

    Κορωνοϊός: Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων

    Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την έξαρση του κορωνοϊού και τη γρίπης, ο ΕΟΔΥ ετοιμάζεται να εκδώσει οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η κυρία Αγαπηδάκη τόνισε ότι η συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας συνεχίζεται αδιάλειπτα και ότι θα υπάρξουν νέες κατευθυντήριες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ σύντομα.

    Η κυρία Αγαπηδάκη επισήμανε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία λόγω της έντονης κυκλοφορίας και της γρίπης, εκτός από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, αντιτίθεται στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας, καθώς πιστεύει ότι θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει εποπτεία στις δομές υγείας για το πώς χρησιμοποιείται το μέτρο.

    Όσον αφορά τον εμβολιασμό, η κυρία Αγαπηδάκη συνέστησε σε όλους τους ανθρώπους άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν, ενώ τόνισε ότι ο κορωνοϊός δεν είναι γρίπη και χρειάζεται συνεχής εμβολιασμός λόγω της ανεπάρκειας εποχικότητας.

    Σχετικά με τον μίνι ανασχηματισμό, η κυρία Αγαπηδάκη δήλωσε ότι οι αλλαγές που έγιναν εξυπηρετούν το στρατηγικό πλάνο της κυβέρνησης για την εκσυγχρονισμένη πολιτική της και ότι όλοι οι στελέχη συμμετέχουν ενεργά σε αυτό. Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν προσλήψεις νέων γιατρών στο ΕΣΥ το πρώτο εξάμηνο του 2024 και ότι η επιλογή νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία συνεχίζεται σε ολόκληρη τη χώρα.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα