9 Ιουλίου 2024

    Κορωνοϊός: 45 θάνατοι και 50 διασωληνωμένοι – Κυριαρχεί η «Eris»

    Νέα στοιχεία για τον κορωνοϊό και την κατάστασή του στην Ελλάδα καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, αποδεικνύοντας αύξηση σε αριθμό θανάτων και διασωληνωμένων ασθενών. Η θετική προοπτική φαίνεται να αλλάζει, καθώς οι αριθμοί αυξάνονται. Κυριαρχεί η «Eris», μια νέα υπο-παραλλαγή του ιού, η οποία φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική και επιθετική.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, αυξήθηκε η θετικότητα στα τεστ που πραγματοποιήθηκαν, ενώ παρουσιάστηκε επίσης αύξηση στον αριθμό των εισαγωγών και των νέων διασωληνώσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των εισαγωγών αυξήθηκε κατά 3%, ενώ ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων αυξήθηκε σημαντικά. Αυτά τα στοιχεία ανησυχούν και δείχνουν ότι η επιδημία δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο.

    Επιπλέον, καταγράφηκαν 45 θάνατοι από τον κορωνοϊό, με την διάμεση ηλικία των θυμάτων να είναι τα 85 έτη. Παρόλο που ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε σε σχέση με προηγούμενες εβδομάδες, παραμένει ανησυχητικός. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι η υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 με την ονομασία EG.5 είναι η πιο συνηθισμένη αυτήν την περίοδο.

    Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν επίσης αύξηση της κυκλοφορίας του ιού στα αστικά λύματα. Ο ιός αναμένεται να παραμείνει ενεργός και δυνατός, ενώ η προσοχή και η πρόληψη παραμένουν ζωτικής σημασίας.

    Παράλληλα, η γρίπη δεν ξεχνιέται, με νέα σοβαρά κρούσματα και θάνατους να καταγράφονται. Η εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Η εποχή δεν ευνοεί την κατάσταση, καθώς τα κρύα καιρικά φαινόμενα μπορούν να ενισχύσουν την εξάπλωση του ιού της γρίπης. Για αυτόν τον λόγο, η εμβολιαστική κάλυψη και οι προληπτικοί μέτρα πρέπει να παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

    Εν κατακλείδι, οι νέες εξελίξεις για τον κορωνοϊό και την γρίπη δείχνουν ότι η μάχη είναι ακόμη μακριά από το τέλος της. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν για πολύ καιρό σε ετοιμότητα και να τηρούν τα προληπτικά μέτρα που προτείνουν οι αρχές υγείας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να νικήσουμε τους ιούς και να προστατεύσουμε την υγεία μας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα