4 Ιουλίου 2024

    Λαθροκυνηγός σκότωσε μικρή αρκούδα- Είχε δύο τραύματα από όπλο

    Ένας λαθροκυνηγός σκότωσε μια μικρή αρκούδα στην περιοχή Ραδόσι στη Φλώρινα. Η αρκούδα ήταν μόλις ένα έτος και δεν είχε αποχωριστεί ακόμα τη μητέρας της, σύμφωνα με τον οργανισμό ζωοφύλακα που το ανέφερε. Ένας κτηνοτρόφος εντόπισε το νεκρό ζώο και επικοινώνησε με τον οργανισμό για να το ενημερώσει.

    Δίπλα στη νεκρή αρκούδα εντοπίστηκαν φρέσκα ίχνη ενήλικου ζώου, πιθανότατα από τη μητέρα της, όπως αναφέρει ο ίδιος ο οργανισμός. Κατά την εξέταση της αρκούδας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είχε δύο τραύματα από όπλο: ένα στην κοιλιά και ένα στον θώρακα. Αυτός ο τραγικός θάνατος της αρκούδας αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό περιστατικό κυνηγού παράνομης θήρας στην περιοχή.

    Η αρκούδα είναι ένα αυστηρά προστατευόμενο είδος σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αποτελεί ένα πολύτιμο μέρος της φυσικής μας κληρονομιάς και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του δασικού οικοσυστήματος.

    Ο οργανισμός “Αρκτούρος” και η οργάνωση “Καλλιστώ” καλούν τις αρχές να δώσουν σημασία σε αυτό το γεγονός και να προχωρήσουν σε έρευνες, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης που ευθύνεται για τον θάνατο της αρκούδας.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα