7 Ιουλίου 2024

    Μακαρόνια με γαρίδες και λεμόνι: Η συνταγή που θα σας αφήσει άναυδους!

    Θέλετε να φτιάξετε μια συνταγή, όπου θα απολαύσετε κάθε μπουκιά σας και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας στο μεσημεριανό τραπέζι; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή τη μακαρονάδα, με γαρίδες και λεμόνι, που θα σας κάνει να αφήνετε τους πάντες άναυδους!

    Αυτή η συνταγή είναι αρκετά απλή και πεντανόστιμη, που θα θέλετε να τη φτιάχνετε συνέχεια. Μετά από ένα ωραίο ορεκτικό με τυρόπιτα ρολό με φύλλο κρούστας, αυτή η μακαρονάδα θα κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό το γεύμα σας. Τόσο εσείς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε και θα σας ζητούν να τους τη σερβίρετε ξανά και ξανά.

    Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά και τα βήματα για να εκτελέσετε αυτή τη μαγική συνταγή:

    Υλικά:
    – 1 πακέτο (500 γρ.) κοχυλάκια (όχι τα πολύ ψιλά) ή φιογκάκια ή άλλο κοφτό μακαρόνι
    – 1 κιλό μέτριες ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες
    – 3 κουταλιές ελαιόλαδο + επιπλέον για ράντισμα
    – 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    – ½ κοφτό κουταλάκι (ή περισσότερο) μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι
    – 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
    – ¼ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί
    – 1 μεγάλο λεμόνι, ο χυμός
    – 2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
    – Αλάτι, πιπέρι

    Βήματα:
    Βήμα 1: Βράζετε τα κοχυλάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να γίνουν υπερβολικά μαλακά. Θέλουμε να μείνουν “al dente”, δηλαδή να έχουν μια ελαφριά αίσθηση μαστίχας.
    Βήμα 2: Κρατάτε ½ φλ. από το νερό τους, τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα για να μείνουν ζεστά.
    Βήμα 3: Στο μεταξύ, ζεσταίνετε μια πλατύστομη, ρηχή κατσαρόλα ή μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτετε μέσα 2 κουταλιές από το λάδι.
    Βήμα 4: Ξεχειλώνετε το λάδι παντού και προσθέτετε τις γαρίδες σε μια στρώση.
    Βήμα 5: Πασπαλίζετε τις γαρίδες με αλατοπίπερο και τις ψήνετε για 1 λεπτό πριν τις γυρίσετε.
    Βήμα 6: Ραντίζετε τις γαρίδες με την υπόλοιπη 1 κουταλιά λάδι, προσθέτετε τα σκόρδα και το μπούκοβο, και συνεχίζετε το ψήσιμο ανακατεύοντας συνεχώς για 1 ακόμη λεπτό. Προσέχετε να μην καούν τα σκόρδα.
    Βήμα 7: Ρίχνετε μέσα το ξύσμα και το κρασί, αφήνετε να κοχλάσει και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια (περίπου ½ φλυτζάνι).
    Βήμα 8: Όταν το υγρό αρχίσει να κοχλάζει, αδειάζετε μέσα τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα.
    Βήμα 9: Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό και σερβίρετε τη μακαρονάδα, ραντίζοντάς την με ελάχιστο ελαιόλαδο.

    Αυτή η συνταγή είναι ένα απόλυτο υπέροχο γεύμα που θα σας αφήσει άναυδους! Απολαύστε το με γεμάτη καρδιά και μην ξεχάσετε να μαντέψετε την επόμενη παραγγελία των αγαπημένων σας!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα