4 Ιουλίου 2024

    Μείωση των συμβασιούχων εργαζομένων στα νοσοκομεία: Ο Γεωργιάδης δίνει σαφείς απαντήσεις

    Ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, έθεσε στο τραπέζι το ζήτημα της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει μόνο με διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Σε ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Λαμπρούλη, σχετικά με τους εργαζόμενους ΣΟΧ στην καθαριότητα του Νοσοκομείου “Αγ. Σάββας”, ο υπουργός απάντησε ότι η παράταση της εργασίας για αυτούς θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου, ώστε να έχουν μια ομαλή μετάβαση στην επόμενη φάση της ζωής τους.

    Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία δεν είναι δυνατή μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου, αφού το απαγορεύει το Σύνταγμα, και όποιος το πράττει διαπράττει ποινικό αδίκημα. Οι ανάγκες των νοσοκομείων, σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν μια συγκεκριμένη ιεράρχηση, με τους ιατρούς και τους νοσηλευτές να έχουν προτεραιότητα έναντι του προσωπικού καθαριότητας.

    Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης στον διαγωνισμό για την καθαριότητα των νοσοκομείων, τονίζοντας ότι οι ανάδοχοι εργολάβοι πρέπει να προτείνουν πρώτα την πρόσληψη αυτών που επιθυμούν να συνεργαστούν από τους συμβασιούχους. Αναφορικά με το συγκεκριμένο νοσοκομείο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το 2019 προσλήφθηκαν 90 άτομα με συμβάση ορισμένου χρόνου, ενώ συνέχιζαν να εργάζονται μέχρι την εγκατάσταση του εργολάβου μόνο 34 άτομα.

    Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, εξέφρασε την ανησυχία του για τους εργαζομένους ΣΟΧ στα νοσοκομεία και ζήτησε να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, προσφέροντάς τους πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση επιλέγει να αγνοεί το Σύνταγμα όταν της συμφέρει, όπως στην περίπτωση της Παιδείας, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το επικαλείται.

    Με αυτήν την δήλωση, ο υπουργός Υγείας έθεσε τέλος στις αμφιβολίες και έδωσε σαφείς απαντήσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία. Όπως φαίνεται, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προσλάβει νέο προσωπικό με διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και να διατηρήσει την ιεράρχηση των αναγκών.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα