6 Ιουλίου 2024

    Μετανιώνω που έκανα παιδιά: Ένα εξομολογητικόγια ένα θέμα-ταμπού

    Έχω χάσει πάρα πολλές ευκαιρίες γιατί έκανα παιδιά. Αλλά τη στιγμή που αναφέρω ότι η μητρότητα με πνίγει, αυτομάτως αισθάνομαι ντροπή. Η ιστοσελίδα Scarymommy.com δημοσιεύει ακόμα και τα πιο “δύσκολα” θέματα της μητρότητας, αναδεικνύοντας τις αντιφάσεις, τις αμηχανίες, τις θλίψεις, τις ενοχές και τον θυμό που μπορεί να προκαλέσει. Ένα από αυτά τα θέματα είναι η εξομολόγηση του άρθρου με τίτλο: “Εξομολογηση: Μετανιώνω που έκανα παιδιά”.

    Η συγκεκριμένη εξομολόγηση μπορεί να μην συμφωνεί με όλες τις μαμάδες και μπαμπάδες, αλλά αρκετοί μπορεί να ταυτιστούν με ορισμένα σημεία της, ειδικά όταν αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές που δοκιμάζονται η υπομονή, η ψυχραιμία και η αυτοπεποίθησή τους. Η αρθρογράφος, με την υπογραφή S. Davis, αποκαλύπτει ότι αν και είναι μητέρα δύο αγοριών, θα προτιμούσε να μην είχε ποτέ τα παιδιά της. Αντιμετωπίζει τη σύγκρουση ανάμεσα στην αγάπη της για τα παιδιά της και την ευχή της να μην τα είχε κάνει. Αυτή η εσωτερική σύγκρουση την ταλαιπωρεί καθημερινά.

    Συχνά, γυναίκες που σκέφτονται την στείρωση αντιμετωπίζουν την πίεση της κοινωνίας και των ιατρών, οι οποίοι τους λένε ότι θα το μετανιώσουν αν δεν αποκτήσουν παιδιά. Τις πίεζουν να αισθάνονται άδειες και ανεκπλήρωτες. Η αρθρογράφος εξηγεί ότι μας έχουν εμψυχώσει με την ψυχραιμία να αμφισβητήσουμε την αυτοδιάθεσή μας για να γίνουμε μητέρες. Η κοινωνία περιμένει από τις γυναίκες να είναι μητρικές φιγούρες και να θέτουν τα παιδιά τους πάνω από τα προσωπικά τους συμφέροντα. Αλλά πρέπει να αλλάξουμε αυτή την αφήγηση και να διευκολύνουμε τις γυναίκες να νιώθουν ευτυχισμένες και ολοκληρωμένες και με άλλους τρόπους, όπως καριέρα, χόμπι, φίλοι, σύντροφοι και κατοικίδια ζώα.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα