7 Ιουλίου 2024

    «Μην το αμελείτε! Ένα τεστ για τον HIV είναι απαραίτητο!»

    Τα Κέντρα Checkpoint: Προσφέροντας ελπίδα και ασφάλεια

    Τα Κέντρα Checkpoint είναι ένα αναγνωρισμένο project του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και με την υποστήριξη του AIDS Healthcare Foundation, έχουν αποδείξει τη σημασία τους από το 2012, παρέχοντας πάνω από 170.000 εξετάσεις για HIV, ηπατίτιδα B & C και σύφιλη, καθώς και διανέμοντας 6 εκατομμύρια δωρεάν προφυλακτικά. Αποτελούν αγκάλια για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα εδώ και χρόνια, παρέχοντας μια ασφαλή πλατφόρμα για ενημέρωση σχετικά με θέματα πρόληψης και σεξουαλικής υγείας, καθώς και για τη διενέργεια τεστ σε ένα περιβάλλον που προσφέρει αποδεκτικότητα και εμπιστοσύνη.

    Ένα τεστ για τον HIV – Μια απλή και ανώδυνη διαδικασία

    Με τη νέα τους καμπάνια με τίτλο «Ένα τεστ για τον HIV είναι οφέλιμο», τα Κέντρα Checkpoint μας μιλούν στη γλώσσα που γνωρίζουμε, αντλώντας έμπνευση από εφαρμογές γνωριμιών και social media. Μας υπενθυμίζουν κάτι που συχνά ξεχνάμε με τις εφαρμογές όπως το grindr: την αναγκαιότητα και την ευκολία της εξέτασης για τον HIV για κάθε ενεργό σεξουαλικά άτομο, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικής ταυτότητας. Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη: αρκούν δύο σταγόνες αίμα από το δάχτυλο και μόλις λίγα λεπτά για το αποτέλεσμα. Το τέστ πραγματοποιείται δωρεάν και λαμβάνουμε το αποτέλεσμα άμεσα. Κάθε επίσκεψη μπορεί να συνοδευτεί από υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής για ζητήματα σεξουαλικής υγείας, ενώ σε περίπτωση επιβεβαιωμένου θετικού αποτελέσματος ισχύει και η δυνατότητα διασύνδεσης με το Εθνικό Σύστημα Υγείας για περαιτέρω φροντίδα. Η καμπάνια αυτή μας υπενθυμίζει επίσης ότι οι εξετάσεις δεν είναι μια εφήμερη λύση, αλλά μια υπεύθυνη συνήθεια που μας προστατεύει όλους.

    Υπηρεσίες για όλους – Υποστήριξη για ολόκληρη την κοινότητα

    Το Athens Checkpoint βρίσκεται στην οδό Πιττάκη 4, 1ος όροφος, και το Thessaloniki Checkpoint στην οδό Εγνατία 112, 3ος όροφος. Κλείστε το δωρεάν ραντεβού σας εδώ και εξασφαλίστε την υγεία σας. Τα Κέντρα Checkpoint είναι οι φάρους της ελπίδας και της ασφάλειας, παρέχοντας στήριξη σε όλους όσους την χρειάζονται. Όπως εξηγεί ο Στέργιος Μάτης, υπεύθυνος του Athens Checkpoint: «Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη: αρκούν δύο σταγόνες αίμα από το δάχτυλο και λίγα λεπτά για το αποτέλεσμα. Επιπλέον, μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά για θέματα σεξουαλικής υγείας και να λάβετε ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Μέσω της υπηρεσίας Chemsex Support, προσφέρουμε υποστήριξη σε όσους εμπλέκονται σε πρακτικές chemsex, με σκοπό τη μείωση των βλαβών και την παροχή κατάλληλης φροντίδας». Ο Γιώργος Κεράτσας, υπεύθυνος επικοινωνίας Checkpoint & Θετικής Φωνής, προσθέτει: «Η καμπάνια αυτή γιορτάζει όλα όσα αγκαλιάζει το Checkpoint: ανοχή, ποικιλία και γνώση. Το τεστ για τον HIV είναι εύκολο και ουσιαστικό, αφορά όλους μας».

    Μην χάνετε χρόνο! Επισκεφτείτε το χώρο στον οποίο μπορείτε να εξασφαλίσετε υγεία και γνώση. Μην αγνοείτε την ανάγκη για εξέταση για τον HIV. Απλή, γρήγορη και απαραίτητη για όλους.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα