7 Ιουλίου 2024

    Νέα αγωνία για τα νοσοκομεία της Ήπειρου – Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε και διαπίστωσε τα προβλήματα

    Διαδοχικές επισκέψεις σε νοσοκομεία της Ήπειρου πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, για να εξετάσει τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά τα ιατρικά ιδρύματα. Οι επισκέψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στα νοσοκομεία των Άρτας, Πρέβεζας, Φιλιατών και Ιωαννίνων και η κα Βιλδιρίδη συνοδευόταν από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννη Καρβέλη.

    Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, η Γενική Γραμματέας συμμετείχε σε συσκέψεις με τις διοικήσεις, τους διευθυντές και τα στελέχη των νοσοκομείων, καθώς και εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτών των συσκέψεων, συζητήθηκαν εκτεταμένα τα προβλήματα που απασχολούν τα νοσοκομεία και καταρτίστηκε μια λίστα με τις επιπρόσθετες ανάγκες τους, ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη διάρκεια των προκηρύξεων θέσεων για ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

    Η κα Βιλδιρίδη διευκρίνισε επίσης τα θέματα που απασχολούν κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για την οικονομική διαχείριση των νοσοκομείων και την εκπόνηση σχεδίων κινήτρων για ειδικότητες που αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού.

    Κατά τη διάρκεια της περιήγησης της στα νοσοκομεία, η Γενική Γραμματέας σημείωσε τη στήριξη που παρέχει το Υπουργείο Υγείας σε αυτά, καθώς και τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει για τη βελτίωσή τους. Για παράδειγμα, το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας έχει λάβει χρηματοδότηση για την αναδιαμόρφωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, την αντικατάσταση δαπέδων και τη μετεγκατάσταση της καρδιολογικής κλινικής. Επίσης, το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας έχει εξοπλιστεί με σημαντικά μηχανήματα και έχει ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του.

    Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, τα νοσοκομεία της Ήπειρου αντιμετωπίζουν ακόμα δυσκολίες, ειδικά σε θέματα προσωπικού και χρηματοδότησης. Ο ρυθμός πρόσληψης νέου προσωπικού δεν είναι ικανοποιητικός και υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση σε αυτό τον τομέα. Επίσης, η οικονομική διαχείριση των νοσοκομείων απαιτεί περαιτέρω βελτίωση.

    Συνολικά, η επίσκεψη της Λίλιαν Βιλδιρίδη έδειξε την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη προσοχή και υποστήριξη προς τα νοσοκομεία της Ήπειρου. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στον πληθυσμό της περιοχής.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα