4 Ιουλίου 2024

    Νέα ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ: Ανάκληση φιλετίνια κοτόπουλου λόγω προβλημάτων υγιεινής

    Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ανακοίνωσε ότι προχωρά στην ανάκληση φιλετινίων κοτόπουλου από την αγορά, καθώς ανιχνεύθηκε παρουσία σαλμονέλας σε αυτές. Η απόφαση αυτή λαμβάνεται με στόχο τη διασφάλιση της τροφικής ασφάλειας και την προστασία της υγείας των καταναλωτών.

    Ο ΕΦΕΤ, και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, εντόπισε την προσωρινή παρουσία σαλμονέλας μέσω ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων” για το έτος 2023. Συγκεκριμένα, από ένα δείγμα προϊόντος με την ονομασία “ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ IQF PARNASSOS DELICATESSEN κατεψυγμένο”, καθαρού βάρους 1000 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας 13062023 και ημερομηνία λήξης προτεραιότητας πριν από το τέλος: 06/2024, που παρασκευάζεται από την εταιρεία “ΑΦΟΙ ΦΑΚΟΥ ΑΕΒΕ”, στον Ελαιώνα Θηβών, εντοπίστηκε η παρουσία της επικίνδυνης βακτηρίας.

    Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί όλους τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στο κατάστημα από το οποίο το αγόρασαν για επιστροφή ή αντικατάσταση. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα σε ευάλωτες ομάδες, όπως ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα με ανοσοκατασταλμένο σύστημα.

    Τέλος, ο ΕΦΕΤ υπογραμμίζει τη σημασία της τήρησης των υγειονομικών προτύπων και της ποιότητας στην παραγωγή τροφίμων και διενεργεί τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών και την εξασφάλιση της αγοράς ασφαλών προϊόντων. Ο ΕΦΕΤ θα συνεχίσει να εκτελεί τα ελέγχει που απαιτούνται για την ασφάλεια των τροφίμων, προλαμβάνοντας έτσι οποιοδήποτε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα