7 Ιουλίου 2024

    Νέα Αριστερά: Αντίθεση στα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ”

    Το Δίκτυο Υγειονομικών της Νέας Αριστεράς εκφράζει την αντίθεσή του στη διενέργεια απογευματινών χειρουργείων από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Μέσω μιας ανακοίνωσης, το Δίκτυο ζητά από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει εργασιακή και μισθολογική αξιοπρέπεια για τους γιατρούς, αντί να επιβαρύνονται οι ασθενείς με περισσότερα χρήματα. Το Δίκτυο προτρέπει επίσης την κυβέρνηση να σταματήσει την απαξίωση του ΕΣΥ και να προκηρύξει αμέσως θέσεις για ιατρούς.

    Στη δήλωσή του, το Δίκτυο Υγειονομικών της Νέας Αριστεράς επιμένει ότι οι καθαρές αποδοχές των γιατρών στο ΕΣΥ πρέπει να διπλασιαστούν, ενώ οι εφημερίες πρέπει να φορολογούνται χωρίς εξαιρέσεις. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι οι πρόσθετες εφημερίες πρέπει να είναι αφορολόγητες. Το Δίκτυο προτείνει επίσης την ύπαρξη κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή γιατρών σε απομονωμένες περιοχές και σε ειδικότητες που αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού. Με τον τρόπο αυτό, θα εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβών για τους γιατρούς, καθώς και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για όλους τους ασθενείς.

    Σημειώνεται ότι τα απογευματινά χειρουργεία, όπως προτείνει η κυβέρνηση, αποτελούν αδικαιολόγητο διαχωρισμό των πολιτών. Το Δίκτυο αντιτίθεται σθεναρά σε αυτήν την πρακτική, καθώς ο δημόσιος τομέας της υγείας πρέπει να παρέχει ισότιμες υπηρεσίες σε όλους, χωρίς διακρίσεις. Οι πολίτες έχουν συνεισφέρει μέσω της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών τους για τη δημόσια, δωρεάν και ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας, και είναι απαράδεκτο να ζητούνται επιπλέον πληρωμές για τα απογευματινά χειρουργεία ή για πρακτικές που έχουν ήδη εγκριθεί.

    Συνοψίζοντας, η Νέα Αριστερά απορρίπτει την ιδέα των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ και προτείνει μια πλήρη αναθεώρηση των συνθηκών εργασίας και μισθολογικών πακέτων για τους γιατρούς. Το σημαντικότερο αντικείμενο πρέπει να είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για το ιατρικό προσωπικό.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα