1 Ιουλίου 2024

    Νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έρχεται στην Ευρώπη: Οικονομία και καινοτομία στην κίνηση”

    Σε μια στρατηγική κίνηση για να ανταγωνιστεί την οικονομική εισβολή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα στην ευρωπαϊκή αγορά, η Stellantis παρουσιάζει μια πρωτοποριακή πέμπτη πλατφόρμα. Η νέα αυτή πλατφόρμα, με το όνομα “Smart Car”, σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει επτά νέα μοντέλα, με σκοπό να προσφέρει οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους ευρωπαίους καταναλωτές. Η παρουσίαση του Citroen e-C3, με ανταγωνιστική τιμή, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Stellantis για προσιτές επιλογές ηλεκτρικών οχημάτων.

    Ο επικεφαλής της πλατφόρμας Smart Car της Stellantis, Renaud Tourte, δήλωσε ότι η πλατφόρμα αυτή, προσαρμοσμένη κυρίως για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά με δυνατότητα ενσωμάτωσης κινητήρων εσωτερικής καύσης, θα χρησιμοποιηθεί από αρκετές μάρκες της Stellantis. Η ευελιξία της πλατφόρμας όχι μόνο ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα, αλλά εξασφαλίζει επίσης την οικονομική αποδοτικότητα, καθιστώντας τη Stellantis πρωτοποριακή απέναντι στους οικονομικούς ανταγωνιστές της από την Κίνα, όπως το Dacia Spring της Renault.

    Στο εγγύς μέλλον, η Stellantis προγραμματίζει να επεκτείνει την εφαρμογή της πλατφόρμας Smart Car, με ένα μεγαλύτερο μοντέλο του e-C3 να είναι ήδη υπό ανάπτυξη. Επιπλέον, τουλάχιστον δύο άλλες μάρκες της Stellantis αναμένεται να χρησιμοποιήσουν αυτή την πλατφόρμα από το 2024 και μετά, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρείας να καθιστά την προσιτή ηλεκτρική κινητικότητα πραγματικότητα για τους ευρωπαίους καταναλωτές. Αν και οι λεπτομέρειες για τα νέα μοντέλα παραμένουν μυστικές, υπάρχουν εικασίες ότι το πολυαναμενόμενο Fiat Panda, το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2024, θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Smart Car.

    Η Opel, μία άλλη μάρκα υπό την ομπρέλα της Stellantis, επιβεβαίωσε επίσης τα σχέδια για την παρουσίαση ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην κατηγορία τιμών των 25.000 ευρώ. Η κατασκευή της πλατφόρμας Smart Car έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Trnava στη Σλοβακία, με πιθανές επεκτάσεις και σε άλλες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη ή ακόμη και στο Μαρόκο.

    Η Stellantis παρουσιάζει μια νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων που συνδυάζει οικονομία και καινοτομία στην κίνηση. Η πλατφόρμα Smart Car αποτελεί το μέλλον της ηλεκτρικής κινητικότητας στην Ευρώπη, ενώ η επέκτασή της σε περισσότερα μοντέλα επιτρέπει στην εταιρεία να διατηρήσει την πρωτοπορία της στην αγορά. Πράγματι, η Stellantis καταδεικνύει με αυτή την κίνησή της την δέσμευσή της για τη δημιουργία προσιτής ηλεκτρικής κινητικότητας που θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές της Ευρώπης.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα