1 Ιουλίου 2024

    Νέα επένδυση της Bayer στη συνεργασία με το Broad Institute του MIT και του Harvard για την ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων θεραπειών κατά του καρκίνου

    Η Bayer και το Broad Institute του MIT και του Harvard ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους στην έρευνα κατά του καρκίνου για πέντε ακόμα χρόνια. Ο στόχος τους είναι η ανακάλυψη και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για την ασθένεια αυτή που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

    Ο κ. Dominik Ruettinger, M.D., Ph.D., Global Head of Research and Early Development για την Ογκολογία του Τομέα Φαρμάκων της Bayer AG, δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται εντατικά για να βρει νέους τρόπους αντιμετώπισης του καρκίνου και να φέρει την καινοτομία στους ασθενείς. Η συνεργασία με το Broad Institute έχει ήδη οδηγήσει σε υποψήφιες δραστικές ουσίες για κλινική έρευνα και η Bayer ανυπομονεί να συνεχίσει τη συνεργασία με τους επιστήμονες του ινστιτούτου για την ανακάλυψη και ανάπτυξη περισσότερων καινοτόμων θεραπευτικών μεθόδων κατά του καρκίνου.

    Η συνεργασία μεταξύ του Broad Institute και της Bayer ξεκίνησε το 2013 και συνδυάζει την εμπειρία του ινστιτούτου στην έρευνα για τον καρκίνο με την εμπειρία της Bayer στην ανάπτυξη φαρμάκων. Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν το έργο τους στον εντοπισμό νέων θεραπευτικών επιλογών και στην ανακάλυψη νέων δοκιμαστικών φαρμάκων για νέους στόχους στην ογκολογία.

    Ο William Sellers, βασικό μέλος του Broad Institute και διευθυντής του προγράμματος για τον καρκίνο, ανέφερε ότι η συνεργασία μεταξύ του Broad και της Bayer έχει ήδη έχει φέρει αποτελέσματα και ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας του Broad στη βιολογία του καρκίνου με την εμπειρία της Bayer στην ανάπτυξη φαρμάκων αυξάνει την δυνατότητα τους να προσφέρουν καινοτόμα φάρμακα στους ασθενείς με καρκίνο.

    Η Bayer έχει παρουσιάσει φέτος το χαρτοφυλάκιό της σε σημαντικά ερευνητικά συνέδρια για τον καρκίνο, δείχνοντας την πρόοδο και την αφοσίωσή της στον τομέα. Οι ακαδημαϊκές συνεργασίες είναι βασικό στοιχείο στη στρατηγική έρευνας και ανάπτυξης της Bayer για την αντιμετώπιση των ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών στον τομέα του καρκίνου.

    Η εταιρεία έχει εστιάσει στην ανάπτυξη φαρμάκων ακριβείας και τη δημιουργία πιο αποτελεσματικών και καλύτερα ανεκτών θεραπειών, καθώς και στην αντιμετώπιση της ανθεκτικότητας στα φάρμακα. Το ερευνητικό κέντρο Bayer Research & Innovation Center βρίσκεται κοντά στο Broad Institute στην πλατεία Kendall, Cambridge, MA και παρέχει υπερσύγχρονα εργαστήρια για την ανάπτυξη στοχευμένων θεραπειών καρκίνου. Η Bayer είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να επενδύει στην ολοκλήρωση του χαρτοφυλακίου των φαρμάκων της και στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για τους ασθενείς με καρκίνο.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα