3 Ιουνίου 2024

    Νέα εποχή στην Ιατρική: Τεχνητή Νοημοσύνη και οι πρωτοποριακές εξελίξεις στο ΜΗΤΕΡΑ

    Τελευταίες εικόνες από τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης στην Ιατρική παρουσιάστηκαν στην επίσημη εκδήλωση που διοργάνωσε το ΜΗΤΕΡΑ με θέμα “Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) στην Ιατρική”, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Λούρος”. Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήταν ειδικοί στον τομέα, οι οποίοι περιέγραψαν τις νέες εξελίξεις και τις προοπτικές που ανοίγονται με την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην Ιατρική.

    Η εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος εξέφρασε την σημασία του νέου υπερ-υπολογιστή “Δαίδαλος” στον τομέα της Ιατρικής και της έρευνας. Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, ο νέος υπολογιστής θα συμβάλλει τόσο στην ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών, όσο και στην κατανόηση των μεταδοτικών ασθενειών.

    Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν περισσότερες ομιλίες ειδικών για την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης στην Ιατρική, αλλά και για τις ρυθμίσεις που απαιτούνται καθώς εφαρμόζεται στην πράξη. Έγινε αναφορά στα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που εφαρμόζονται στο ΜΗΤΕΡΑ, όπως το Τμήμα Απεικόνισης Μαστού για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του μαστού, καθώς και το Εμβρυολογικό Εργαστήριο της Μονάδας ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις που αποτελεί ένα από τα πλέον προηγμένα εργαστήρια στον κόσμο για την εξωσωματική γονιμοποίηση.

    Η συνεισφορά της τεχνητής νοημοσύνης στην Ιατρική είναι αναντικατάστατη. Οι θεραπευτήρια και οι μονάδες υγείας του Ομίλου HHG διαθέτουν προηγμένα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που αυξάνουν την ποιότητα της περίθαλψης, επιταχύνουν τη διαγνωστική διαδικασία, προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε ασθενούς και αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται.

    Με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, η Ιατρική μπορεί να κάνει ένα μεγάλο άλμα προόδου. Οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα αυτό ανοίγουν νέους ορίζοντες και δημιουργούν μια νέα εποχή για την Ιατρική. Το ΜΗΤΕΡΑ, με την ενεργό του συμμετοχή σε αυτήν την εκδήλωση, επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για την εφαρμογή των προηγμένων τεχνολογιών και την συνεχή προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα