5 Ιουλίου 2024

    Νέα ευρήματα: Προσθήκη του αυγού στην διατροφή του μωρού από τους έξι μήνες ενισχύει την ανοσοποίηση

    Πώς να φάει το μωρό το αυγό; Κάν’ το φριτάτα στον ατμό!

    Ο γιατρός μπορεί να σου έχει πει να δώσεις το αυγό στο μωρό στους δέκα μήνες – το ασπράδι – και στους 12 μήνες τον κρόκο. Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά, υποστηρίζει πως όσο νωρίτερα εισάγεις τροφές που ενοχοποιούνται για αλλεργίες, στη διατροφή του παιδιού, τόσο ενισχύεις την ανοσοποίηση του παιδιού κατά των αυτών των αλλεργιογόνων ουσιών. Η μόνη συστάση που είναι κοινή για όλους είναι ότι το αυγό πρέπει να είναι καλά μαγειρεμένο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος λοιμώξεων. Μια εναλλακτική μέθοδος που τα παιδιά λατρεύουν είναι η ετοιμασία φριτάτας στον ατμό. Μπορείς να προσθέσεις και μαγειρεμένα λαχανικά της αρεσκείας σου.

    Υλικά και Εκτέλεση
    Ανακατεύεις τα υλικά σε ένα μπολ. Βάζεις αντικολλητικό χαρτί στον πάτο του μπολ για τον ατμό. Βάζεις το μπολ με το αυγό στον ατμό και ψήνεις τη φριτάτα. Το αποτέλεσμα είναι μια νόστιμη φριτάτα με αφράτη υφή που τα παιδιά θα λατρέψουν.

    Νέα έρευνα από τον Καναδά υποστηρίζει αυτήν την πρόταση, με τους εξής φορείς να την προωθούν με κοινή ανακοίνωση:
    – Το τμήμα Υγείας του Καναδά
    – Η Καναδική Ένωση παιδιάτρων
    – Η Καναδική Ένωση Διαιτολόγων
    – Η Επιτροπή θηλασμού του Καναδά

    Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το αυγό μπορεί να εισαχθεί στη διατροφή του μωρού ολόκληρο από τους έξι μήνες, ενισχύοντας την αντίσταση του οργανισμού του κόντρα σε πιθανές αντιδράσεις αλλεργίας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα