6 Ιουλίου 2024

    Νέα ηχοτοπία: Ένα ταξίδι με τη Πάτι Σμιθ στη Στέγη

    Η πολυπράγμονα καλλιτέχνης Πάτι Σμιθ, γνωστή ως η θρυλική «ποιήτρια» της νεοϋορκέζικης πανκ ροκ, ετοιμάζεται να επισκεφτεί τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 14 και 15 Μαρτίου, για να μας ταξιδέψει στον κόσμο των ήχων. Σε αυτήν τη διήμερη εκδήλωση, θα συμμετέχει στα ηχοτοπία της Soundwalk Collective, μιας πλατφόρμας σύγχρονης ηχητικής τέχνης, σε ένα μοναδικό πρότζεκτ που ονομάζεται «Correspondences». Έχοντας γεμίσει περισσότερα από 10 χρόνια, αυτό το πρότζεκτ διασχίζει διάφορες γεωγραφίες και αποκαλύπτει ηχητικά χνάρια που έχουν αφήσει πίσω τους ποιητές, κινηματογραφιστές και επαναστάτες.

    Το «Correspondences» είναι ένα ταξίδι μέσα από τη μουσική και τον ήχο που καταγράφει τη σχέση μας με τον κόσμο και αναδεικνύει τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής. Η Πάτι Σμιθ, μια από τις πρωτοπόρες της πανκ μουσικής, μας εισάγει σε αυτό τον καταιγιστικό κόσμο, συνεργαζόμενη με τη Soundwalk Collective και συνδυάζοντας το ποιητικό της όραμα με τα πειραματικά ηχητικά ταξίδια της ομάδας. Μέσα από αυτό το πρότζεκτ, ανακαλύπτουμε την καταστροφική επίδραση των ανθρώπινων παρεμβάσεων στους ωκεανούς, την ανθεκτικότητα της φύσης μετά την καταστροφή στο Τσέρνομπιλ, τις ερημιές της τελευταίας νύχτας του Παζολίνι και πολλά άλλα.

    Η Soundwalk Collective, που δημιουργήθηκε από τους Στέφαν Κρασνεάντσκι και Σιμόνε Μέρλι, αποτελεί μια πλατφόρμα σύγχρονης ηχητικής τέχνης που εξερευνά έννοιες και θέματα μέσα από ήχους και μουσική. Η συνεχής συνεργασία τους με διάφορους καλλιτέχνες και μουσικούς έχει παρουσιάσει μεγάλα έργα σε καλλιτεχνικούς χώρους και φεστιβάλ παγκοσμίως. Σε αυτό το πρότζεκτ, οι συνθέσεις τους είναι οπτικοακουστικά ταξίδια που προκαλούν τη σκέψη μας και μας προσκαλούν να σκεφτούμε τη σχέση μας με τον κόσμο και το περιβάλλον.

    Η Πάτι Σμιθ, εκτός από τις μουσικές της και λογοτεχνικές επιτυχίες, είναι επίσης γνωστή για τη συνεισφορά της σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιβαλλοντικών ομάδων. Με αφοσίωση στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Pathway to Paris, η οποία προσφέρει λύσεις για την κλιματική αλλαγή, η Πάτι Σμιθ στηρίζει την προσπάθεια για μια καλύτερη και πιο βιώσιμη πλανήτη.

    Μην χάσετε αυτήν τη μοναδική ευκαιρία να ζήσετε ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι με την Πάτι Σμιθ και τη Soundwalk Collective. Ελάτε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 14 και 15 Μαρτίου και αφεθείτε στη μαγεία των ήχων και της μουσικής.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα