7 Ιουλίου 2024

    Νέα κανονισμένη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους Έλληνες!

    Η υπουργός Υγείας, Μαρία Μιχαηλίδου, ανακοίνωσε σημαντικά νέα μέτρα για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, όλοι οι Έλληνες θα έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία και θα μπορούν να συνταγογραφούνται και για συνταγές εκτέλεσης σε ιδιωτικά φαρμακεία.

    Αυτή η νέα πολιτική επαναφέρει την κανονικότητα και εξασφαλίζει ότι όλοι οι Έλληνες θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα από το εάν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τα χρέη τους. Ωστόσο, όσοι πολίτες δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ή δεν τα πληρώνουν πλήρως, δεν θα έχουν πρόσβαση σε ιδιώτες γιατρούς.

    Παράλληλα, το κράτος θα καλύπτει τις ιδιωτικές παροχές για ανασφάλιστους πολίτες με αναπηρία και ανασφάλιστα παιδιά, προκειμένου να μπορούν να επισκέπτονται ιδιώτες γιατρούς για την συνταγογράφηση.

    Όσον αφορά το ύψος του κατώτατου μισθού, η κ. Μιχαηλίδου εξήγησε ότι αυτό αντιπροσωπεύει ένα πρόβλημα ακρίβειας που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά καθημερινά. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει προβεί σε μειώσεις φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών, καθώς και δώσει κίνητρα και ξένες επενδύσεις προκειμένου να αποκαταστήσει την οικονομική κατάσταση της χώρας και να αυξήσει τους μισθούς.

    Επίσης, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην έλλειψη γιατρών που πιστοποιούν ανθρώπους με αναπηρία και τους τρόπους ελέγχου τους. Η κυβέρνηση έχει αυξήσει τον αριθμό των γιατρών που ασχολούνται με αυτήν την υπηρεσία, παρέχοντας τους επιπλέον κίνητρα, προκειμένου να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες.

    Σχετικά με το επίδομα ανεργίας, η κυβέρνηση εξετάζει την αντιστάθμιση του με ανάλογο πριμ, με βάση τον χρόνο εργασίας και το επίπεδο του μισθού που έχει καταβληθεί. Επιπλέον, σχεδιάζεται η εμπροσθοβάρευση του επιδόματος, ώστε να παρέχει μεγαλύτερη οικονομική στήριξη σε όσους έχουν περισσότερα έτη εργασίας.

    Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στις μετακλήσεις ξένων εργαζομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Με την υπουργική απόφαση για μετακλήσεις περίπου 32.500 πολιτών τρίτων χωρών για εργασία στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, των οικοδομών και ως εργάτες γης, η κυβέρνηση επιδιώκει να καλύψει την ανάγκη εργατικού δυναμικού σε αυτούς τους κλάδους.

    Οι νέες πολιτικές αυτές αποσκοπούν στη διασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους Έλληνες και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα