5 Ιουλίου 2024

    Νέα λαχταριστή συνταγή: Καρφωτό ρύζι με κουνουπίδι

    Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πραγματικά πρωτότυπο και νόστιμο, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσένα. Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο τηγανητό ρύζι με κουνουπίδι, το οποίο θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σου κάλυκες.

    Τι θα χρειαστείς:
    – 1 κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
    – 340 γραμμάρια μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
    – 350 γραμμάρια μπρόκολο, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
    – 2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
    – 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
    – Αλάτι
    – Πιπέρι
    – Ελαιόλαδο

    Εκτέλεση:
    1. Αρχικά, θα πρέπει να κόψεις το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια και τη μοσχαρίσια ελιά σε μικρά κυβάκια.
    2. Στη συνέχεια, κόβεις το μπρόκολο σε μικρές μπουκίτσες.
    3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο και βάζεις το κουνουπίδι. Το ψήνεις για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
    4. Προσθέτεις τη μοσχαρίσια ελιά και το μπρόκολο. Συνεχίζεις το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.
    5. Προσθέτεις τη σόγια σως και την καστανή ζάχαρη. Αλατίζεις και πιπερίζεις κατά προτίμηση. Ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να αρωματιστούν.
    6. Πρόσθεσε λίγο αλάτι και πιπέρι, αν χρειαστεί.
    7. Σερβίρε το τηγανητό ρύζι με κουνουπίδι από εσένα και απόλαυσέ το ζεστό!

    Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γευστικό γεύμα, ενώ μπορείς επίσης να την συνοδεύσεις με πράσινες σαλάτες ή άλλα αγαπημένα συνοδευτικά. Απόλαυσέ την και εντυπωσίασε τους φίλους και την οικογένειά σου με αυτό το μοναδικό πιάτο!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα