4 Ιουλίου 2024

    Νέα πλατφόρμα Mercedes για μεγάλα ηλεκτρικά van +video

    Η Mercedes ετοιμάζει μια νέα αρθρωτή πλατφόρμα για την παραγωγή των ηλεκτρικών van της από το 2026 και μετά. Η πλατφόρμα με το όνομα Van Electric Architecture (VAN.EA) έχει σχεδιαστεί από την αρχή ώστε να είναι κατάλληλη για διάφορους τύπους πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων. Αποτελείται από τρία μέρη: το μπροστινό μέρος με τον ηλεκτροκινητήρα, το μεσαίο μέρος με τις μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας και το πίσω μέρος που μπορεί να έχει ή να μην έχει κινητήρα για τα μοντέλα με τετρακίνηση.

    Η πλατφόρμα VAN.EA θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή premium επαγγελματικών van, πολυτελών mini bus και αυτοκινούμενων τροχόσπιτων. Η Mercedes δεν έχει διευκρινίσει ποιο μοντέλο θα είναι το πρώτο που θα κατασκευαστεί με αυτήν την πλατφόρμα, αλλά έχει παρουσιάσει μακέτες για όλες τις εκδοχές.

    Η Mercedes υπόσχεται μεγάλη αυτονομία για τα οχήματα που θα βασίζονται στην VAN.EA, ακόμα και με μικρότερη του αναμενόμενου μπαταρία. Τα οχήματα αυτά θα είναι διαθέσιμα με τεχνολογία που επιτρέπει την αυτόνομη οδήγηση σε επίπεδο 2, ενώ στο μέλλον αναμένεται ότι θα περάσουν και στο επίπεδο 3.

    Η παραγωγή των μοντέλων που θα βασίζονται στην VAN.EA θα γίνεται σε νέο εργοστάσιο στην Πολωνία, ενώ κάποια μέρη των οχημάτων θα κατασκευάζονται σε εγκαταστάσεις στη Γερμανία και την Ισπανία.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα

    Προηγούμενο άρθρο
    Επόμενο άρθρο