9 Ιουλίου 2024

    Νέα προοπτική για την αποζημίωση του εμβολίου κατά του ιού HPV στα αγόρια

    Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανακοίνωσε την επέκταση της αποζημίωσης για το εμβόλιο κατά του ιού HPV και για το επόμενο έτος. Στην ομιλία της στην Ημερίδα του ygeiamou με θέμα «Εμβολιασμός και Δημόσια Υγεία: Προκλήσεις και Προοπτικές», η κ. Αγαπηδάκη ανέφερε τη σημασία της πρόληψης και της ανίχνευσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, τόνισε την ανάγκη ανοσοποίησης των αγοριών και αναφέρθηκε στην πρόληψη άλλων τύπων καρκίνου.

    Η Ένωση Επιτροπών Εμβολιασμών της Ελλάδας θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει την επέκταση της αποζημίωσης για το εμβόλιο κατά του ιού HPV για την επόμενη χρονιά. Παρότι το πρόγραμμα έχει προγραμματισθεί να διαρκέσει έως το τέλος του 2023, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας επισήμανε την ανάγκη για συνεχή ανοσοποίηση των αγοριών προκειμένου να προληφθεί ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και άλλων τύπων καρκίνου, όπως ο καρκίνος του στοματοφάρυγγα.

    Στην ομιλία της, η Κυρία Αγαπηδάκη τόνισε την ανάγκη για μια ενιαία υγεία στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης. Επισημάνθηκε επίσης το γεγονός ότι οι υπάρχουσες ψηφιακές εφαρμογές μπορούν να αξιοποιηθούν για να παράσχουν πληροφορίες και να αντιμετωπιστούν τις fake news σχετικά με τον εμβολιασμό. Επιπλέον, η κυβέρνηση εργάζεται προς τη δημιουργία μιας πλατφόρμας παρόμοιας με το Netflix, όπου οι πολίτες θα μπορούν να αναζητούν εύκολα πληροφορίες και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας.

    Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση για τον εμβολιασμό και την πρόληψη των ασθενειών. Οι νέες πρωτοβουλίες και η επέκταση της αποζημίωσης για το εμβόλιο κατά του ιού HPV στα αγόρια αποτελούν σημαντικά βήματα προόδου προς την κατεύθυνση της πρόληψης και της ενιαίας υγείας στη χώρα. Με την ενεργητική συμμετοχή του κράτους, των επαγγελματιών υγείας και των πολιτών, μπορούμε να επιτύχουμε τη βελτίωση της υγείας και την προστασία από ασθένειες όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα