7 Ιουλίου 2024

    Νέα προοπτική για τον κορωνοϊό: Συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα

    Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα παραμένει σε επίκαιρο προσκήνιο, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) πρόκειται να παρουσιάσουν σήμερα, Τετάρτη, την ενημέρωση για τα τελευταία δεδομένα. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 π.μ. παρουσία σημαντικών προσώπων, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Η διακίνηση και ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων μετά τις γιορτές αναμένεται να μπει σε μια αδιέξοδη κατάσταση με την επανεκκίνηση της σχολικής χρονιάς. Τα επόμενα 10 ημέρα θα αποτελέσουν μια κρίσιμη περίοδο για την αξιολόγηση της επίδρασης της επιστροφής χιλιάδων μαθητών στις αίθουσες μαθημάτων και της μεταδοτικότητας του ιού στο περιβάλλον τους. Ο εμβολιασμός των ευάλωτων και ηλικιωμένων αποτελεί ακόμη και τώρα μια αναγκαία κίνηση για την προστασία τους από τη σοβαρή νόσηση και τις επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει ο κορωνοϊός.

    Ο καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, εκφράζει την άποψη ότι το κύμα του κορωνοϊού βρίσκεται κοντά στην κορύφωσή του, ενώ το κύμα της εποχικής γρίπης αναμένεται να αυξηθεί τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών λόγω κορωνοϊού παραμένει σταθερός στα περίπου 1.600 άτομα σε νοσοκομεία, ένδειξη ότι η προηγούμενη περίοδος πιθανότητας αύξησης του κύματος έχει φτάσει στο τέλος της.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρευρέθηκε νωρίτερα σήμερα στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και επισήμανε την ανάγκη για αύξηση των εμβολιασμών, ιδίως στις ευπαθείς ομάδες. Η Επιτροπή συστήνει τον εμβολιασμό όλων των ατόμων άνω των 60 ετών και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα, τόσο για τον κορωνοϊό όσο και για τη γρίπη.

    Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε ότι η Υπουργός Υγείας, Άννα Μπινέκη, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ανακοίνωση συνέντευξης Τύπου που θα γίνει σήμερα στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Υγείας. Οι παρευρισκόμενοι κατά την συνέντευξη θα παρουσιάσουν την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή του. Είναι σημαντικό να παρακολουθούμε προσεκτικά τις πληροφορίες που δίνονται και να τηρούμε τα σχετικά μέτρα προστασίας για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα