9 Ιουλίου 2024

    Νέα Πρωτοβουλία από τη Sanofi Ελλάδας: Μια Συνεισφορά στο Περιβάλλον και την Ανθρώπινη Υγεία

    Οι εργαζόμενοι της παγκοσμίου φήμης εταιρίας υγείας, Sanofi, στην Ελλάδα, συνεχίζουν να προωθούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας στις κοινότητες όπου ζουν και εργάζονται, συμμετέχοντας σε εθελοντικές δράσεις με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Φέτος, η Sanofi Ελλάδας διοργάνωσε δύο εθελοντικές δράσεις κατά τη διάρκεια Οκτωβρίου, επιβεβαιώνοντας και πάλι τη δέσμευσή της στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που επηρεάζει σοβαρά την ανθρώπινη υγεία.

    Η πρώτη δράση εθελοντισμού ήταν η καθαριότητα και η ανακύκλωση της παραλίας Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο. Σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων iSea, οι εθελοντές απομάκρυναν επιβλαβή απορρίμματα που απειλούσαν το θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα. Τα μέλη της οργάνωσης ενημέρωσαν τους εθελοντές για τις συνέπειες της θαλάσσιας ρύπανσης και τις πρακτικές πρόληψης μέσω της ορθής διαχείρισης και μείωσης των απορριμμάτων.

    Μετά τη συλλογή των απορριμμάτων, τα ανακυκλώσιμα αντικείμενα διαβιβάστηκαν για επεξεργασία. Ένα σημαντικό στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι συνολικά συγκεντρώθηκαν 199 απορρίμματα, από τα οποία το 84,4% ήταν πλαστικά, 6% γυαλί και 3% ρουχισμός. Συνολικά απομακρύνθηκαν 14 κιλά απορριμμάτων, που περιλάμβαναν τσιγαρίσια πακέτα και φίλτρα, πλαστικά αντικείμενα, κομμάτια γυαλιού και κεραμικής, καθώς και ρουχισμός.

    Επιπλέον, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση we4all, η Sanofi Ελλάδας πραγματοποίησε δράση δενδροφύτευσης στο Ντράφι, στο πλαίσιο της Ημέρας Σκοπού, μίας παγκόσμιας πρωτοβουλίας που προωθεί την προσωπική υγεία και ευημερία. Με έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, η Ημέρα Σκοπού αποδείχτηκε μια ευκαιρία για να τονιστεί η σημασία της προστασίας των δασών για την ανθρώπινη υγεία.

    Οι εθελοντές της Sanofi Ελλάδας φύτευσαν νεαρά δένδρα και ενημερώθηκαν για τον ρόλο τους στην απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που έχει αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία. Συνολικά φυτεύτηκαν 80 χαρουπιές κατά τη διάρκεια της δράσης, ενώ η Sanofi Ελλάδας έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τη φύτευση 500 δέντρων.

    Η Sanofi θεωρεί την κοινωνική της ευθύνη αναπόσπαστο τμήμα της επιχειρησιακής στρατηγικής της και επιδιώκει τη μείωση του αποτυπώματος της σε περιβαλλοντικό επίπεδο σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Η εταιρεία έχει αναγάγει την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε προτεραιότητα, προκειμένου να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και να επιτύχει τη βιώσιμη ανάπτυξη.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα