5 Ιουλίου 2024

    Νέα συνταγή για νηστίσιμη καρυδόπιτα με υπέροχα υλικά!

    Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια νέα παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής για νηστίσιμη καρυδόπιτα της γιαγιάς. Μετά τις γλυκές πειρασμούς των χθεσινών σιροπιασμένων μπουκιών σεκέρ παρέ, έχουμε ένα γλυκό που μπορούμε να απολαύσουμε ακόμα και κατά τη διάρκεια της νηστείας!

    Το λένε μελαχρινό και φτωχό, αλλά είναι το πιο νόστιμο γλυκό που μπορούμε να φανταστούμε. Αυτό το γλυκό είναι σκούρο και απολαυστικό, χωρίς να περιέχει βούτυρο, γάλα και αυγά. Αν θέλετε να απολαύσετε ένα ελαφρύ και νόστιμο γλυκό, αυτή η συνταγή είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε!

    Ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε:
    – 1 ποτήρι νερό λάδι ή αραβοσιτέλαιο
    – 2 ποτήρια νερό ζάχαρη
    – ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    – 1 και 1/2 ποτήρι νερό χυμό πορτοκάλι
    – 1 κουταλάκι μπέικιν πάουερ
    – 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή ούζο
    – 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    – 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    – 1 κουταλάκι κοφτό τριμμένη κανέλα
    – 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
    – 1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
    – 1 ποτήρι κρασιού τριμμένο καρύδι

    Για να φτιάξουμε την καρυδόπιτα, αρχικά χτυπάμε με ένα μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αλεύρια, και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αλεύρια, εναλλάξ και ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο χυλό, παρόμοιο με αυτόν του κέικ.

    Λαδώνουμε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε το χυλό μέσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά – 1 ώρα. Όταν η καρυδόπιτα ροδοψηθεί επάνω, την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Στα 45 λεπτά, τρυπάμε την καρυδόπιτα με ένα μαχαίρι για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί. Όταν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό, τότε η καρυδόπιτα είναι έτοιμη.

    Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε σε κομμάτια. Αν θέλουμε, μπορούμε να την σιροπιάσουμε με ζάχαρη και λίγο νερό, σε συνδυασμό με λίγες σταγόνες λεμονιού και βρασμό για 2 λεπτά. Απολαύστε την καρυδόπιτα κρύα, με ένα ωραίο χλιαρό σιρόπι!

    Η συνταγή αυτή είναι ένα ελαφρύ, νόστιμο και ιδανικό γλυκό για την νηστεία και όχι μόνο. Αν αγαπάτε τις καρυδόπιτες, τότε αυτή η νέα συνταγή θα σας ενθουσιάσει!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα