7 Ιουλίου 2024

    Νέα συστάσεις από τους επιστήμονες: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα και δεν απαιτείται υποχρεωτική χρήση μάσκας

    Μετά από την σημερινή τους συνεδρίαση, οι επιστήμονες κατέληξαν σε νέες συστάσεις για τον κορωνοϊό, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν αύριο από τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την κα. Αγαπηδάκη, δεν υπάρχει ανάγκη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και δεν έχει ληγμένη η περίοδος ύπαρξής της.

    Η κατάσταση στα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι ανησυχητική, καθώς λόγω των εορτών τα παιδιατρικά ιατρεία των ιδιωτών παιδιάτρων είναι κλειστά. Ωστόσο, δεν παρατηρείται πίεση στους σκληρούς δείκτες του ΕΣΥ. Οι άνω των 60 ετών και οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό τους.

    Από τους 160.000 εμβολιασμούς που έχουν γίνει, το 80% αφορούν πολίτες άνω των 60 ετών. Παρόλα αυτά, αυτό το ποσοστό πρέπει να αυξηθεί. Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας, η κα. Αγαπηδάκη δήλωσε ότι η υποχρεωτικότητα ήταν απαραίτητη κατά την έξαρση του ιού, αλλά πλέον δεν θεωρείται απαραίτητη.

    Όσον αφορά τις νεότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία, το πλήθος τους έχει ξεπεράσει την προηγούμενη περίοδο. Συνολικά, εισήχθησαν 306 άτομα με κορωνοϊό και ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων έχει ξεπεράσει τους 1.600. Αυτό αποδεικνύει τη δυναμική μετάδοση του ιού στην κοινότητα.

    Ως προς τους εμβολιασμούς, έχουν δοθεί 159.332 δόσεις σε πολίτες άνω των 12 ετών και το 79,9% αφορά πολίτες άνω των 60 ετών. Επιπλέον, συστήνεται η χρήση self test πριν από συγκεντρώσεις, ειδικά αν συμμετέχουν ευάλωτα άτομα. Όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης πρέπει να μένουν μακριά από γιορτινές συγκεντρώσεις, ειδικά αν εμπλέκονται ηλικιωμένοι. Στους υπερηλίκους συστήνεται η χρήση μάσκας κατά τις εξόδους από το σπίτι.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα