9 Ιουλίου 2024

    Νέα Χτίζοντας Ελπίδα: Η MSD Animal Health σώζει τα ζώα που πλήττονται από καταστροφές

    Η MSD Animal Health, η εταιρεία κτηνιατρικών φαρμάκων της φαρμακευτικής εταιρείας MSD, συνεχίζει την υποστήριξή της προς την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (ΕΔΚΕ) με τον σκοπό να σώσει τα ζώα που πλήττονται από καταστροφές στη χώρα.

    Η MSD Animal Health έχει δείξει πάντα αφοσίωση στην υγεία και ευημερία των ζώων και είναι υπερήφανη που βρίσκεται στο πλευρό των ζώων και των ανθρώπων που τα φροντίζουν. Μέσω της δωρεάς της, η εταιρεία υποστήριξε την ΕΔΚΕ στην περίθαλψη των ζώων που διασώθηκαν από τις πυρκαγιές στην Αττική και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, δίνοντας τους μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

    Οι φετινές πυρκαγιές και πλημμύρες άφησαν πίσω τους εκατοντάδες σκύλους και γάτες που βρέθηκαν σε επείγουσα ανάγκη. Η ΕΔΚΕ συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στη συλλογική προσπάθεια για τη διάσωση και περίθαλψη των ζώων, συνεργαζόμενη με την οργάνωση Dogs’ Voice, η οποία δημιούργησε σταθμούς προσωρινής φροντίδας για τα ζώα που προσκομίζονταν από τις πληγείσες περιοχές.

    Συνολικά, οι κτηνίατροι της ΕΔΚΕ περίθαλψαν 709 πυρόπληκτα και 158 πλημμυροπαθή ζώα. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην αφοσίωση και την εθελοντική εργασία της ΕΔΚΕ, καθώς και στη σταθερή υποστήριξη της MSD Animal Health.

    Ο Γενικός Διευθυντής της MSD Animal Health Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Λινάρδος, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι πάντοτε παρούσα δίπλα στα ζώα που υποφέρουν και στους κτηνίατρους που τα φροντίζουν. Ευχαρίστησε την ΕΔΚΕ για τη συνεργασία και δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να την υποστηρίζει σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας, Γιάννης Μπάτσας, ευχαρίστησε την MSD Animal Health για τη στήριξη και δήλωσε ότι η ΕΔΚΕ θα συνεχίσει να παρέχει φροντίδα στα ζώα που πλήττονται από καταστροφές.

    Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που αποτελείται από εθελοντές κτηνίατρους και παρέχει αφιλοκερδή κτηνιατρική φροντίδα σε ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

    Η MSD Animal Health και η ΕΔΚΕ συνεχίζουν να εργάζονται από κοινού για να βοηθήσουν τα ζώα που πλήττονται από καταστροφές στην Ελλάδα. Με την υποστήριξη της MSD Animal Health, η ΕΔΚΕ συνεχίζει να προσφέρει την απαραίτητη φροντίδα και νοσηλεία σε αυτά τα ζώα, βοηθώντας τους να βρουν μια νέα ευκαιρία στη ζωή τους.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα