5 Ιουλίου 2024

    Νέες προκλήσεις και προοπτικές για την κακοήθεια σε νεαρή ηλικία

    Σε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο διοργανώνει ένα εξαιρετικά σημαντικό συνέδριο με θέμα τις κακοήθειες σε νεαρή ηλικία. Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 10 και 11 Νοεμβρίου στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) (Ρηγίλλης 1, ΤΚ 106 75, Αθήνα).

    Η αυξημένη διάγνωση κακοήθειας σε νεαρές ηλικίες έχει απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα, και για πρώτη φορά αυτό το θέμα θα εξεταστεί εμπεριστατωμένα στο πλαίσιο του συνεδρίου. Οι καθηγητές Φλώρα Ζαγουρή, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, και Θάνος Δημόπουλος, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, επισημαίνουν ότι η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι η πρόωρη διάγνωση κακοήθειας σε νεαρότερες ηλικίες. Αυτό επηρεάζει θέματα πρόγνωσης, αντιμετώπισης και γονιμότητας των ασθενών. Στο πλαίσιο αυτό, η γενετική συμβουλευτική και τα κληρονομικά σύνδρομα αποκτούν κρίσιμη σημασία, καθώς συμβάλλουν στη διαχείριση των ασθενών αυτών.

    Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες και καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις και θα θίξουν ζητήματα που αφορούν τη διάγνωση κακοήθειας σε νεαρή ηλικία σε όλο το φάσμα των συμπαγών όγκων. Ο στόχος του συνεδρίου είναι να ανταλλάξουν απόψεις και να προαχθεί ο διάλογος για το θέμα αυτό, προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και να ενωθούν οι προσπάθειες του επιστημονικού πεδίου για νέες ανακαλύψεις και θεραπευτικές προσεγγίσεις.

    Οι προβληματισμοί που προκύπτουν από την αυξανόμενη κακοήθεια σε νεαρές ηλικίες απαιτούν ολοκληρωμένη προσέγγιση και συνεργασία από τον χώρο της ιατρικής. Μέσα από αυτό το συνέδριο, οι επιστήμονες και οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της κακοήθειας σε νεαρή ηλικία θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια προηγμένη αντιμετώπιση του θέματος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα αύξοντα αριθμό ευκαιριών διάγνωσης, θεραπείας και ανάρρωσης για τους νεαρούς ασθενείς που αντιμετωπίζουν κακοήθεια.

    Ας επικεντρωθούμε στην προώθηση και ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας, τη συνεργασία και τη διάδοση γνώσης, για να ανακαλύψουμε νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις και να παράσχουμε καλύτερη περίθαλψη στους νεαρούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την κακοήθεια. Αυτό το συνέδριο είναι μια πρώτη σημαντική κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση και η ενεργός συμμετοχή όλων θα διαμορφώσει το τοπίο της μελλοντικής πρόοδου.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα