2 Ιουλίου 2024

    Νέες προτάσεις για μια φιλική προς την καινοτομία αγορά φαρμάκου από το PhARMA Innovation Forum

    Φαρμακευτική Καινοτομία: Προτάσεις για τη δημιουργία μιας δίκαιης, προβλέψιμης και βιώσιμης αγοράς

    Η φαρμακευτική καινοτομία αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για το σύστημα υγείας, την οικονομία και την κοινωνία συνολικά. Με αυτήν την έννοια, το PhARMA Innovation Forum Greece (PIF) παρουσίασε τις προτάσεις του για μια φιλική προς τη φαρμακευτική καινοτομία αγορά φαρμάκου. Η Πρόεδρος του ΔΣ του PIF, κυρία Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, τόνισε την ανάγκη για μια δίκαιη, προβλέψιμη και βιώσιμη αγορά, ενώ επέστησε την προσοχή στην αξία της φαρμακευτικής καινοτομίας για την κοινωνία.

    Σύμφωνα με την κα. Μπαρμπετάκη, οι καινοτόμες φαρμακευτικές εταιρίες αντιμετωπίζουν σήμερα προβλήματα επιβίωσης αντί για ανάπτυξη, λόγω του εχθρικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Η έλλειψη προβλεψιμότητας και η υπερβολική επιβάρυνση της φαρμακευτικής καινοτομίας αποτελούν εμπόδια για την ανάπτυξη του τομέα. Η κα. Μπαρμπετάκη επισήμανε επίσης ότι η φαρμακευτική καινοτομία έχει πολλαπλά οφέλη για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας, την κοινωνία και την οικονομία.

    Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα του αποτυπώματος των καινοτόμων φαρμακευτικών εταιριών στην Ελλάδα παρουσίασε η κα. Μπαρμπετάκη. Οι εταιρίες του PIF απασχολούν περισσότερους από 4.100 εργαζόμενους στην Ελλάδα και δημιουργούν ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας σε συνεργάζονται επιχειρήσεις. Επιπλέον, οι εταιρίες του PIF υλοποιούν προγράμματα υποστήριξης για ασθενείς, ενθαρρύνουν την εκπαίδευση και την έρευνα, και έχουν θετική επίδραση στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

    Η κα. Μπαρμπετάκη πρότεινε επίσης μια σειρά μέτρων για την προώθηση της φαρμακευτικής καινοτομίας. Τόνισε την ανάγκη για μια νέα Εθνική Φαρμακευτική Πολιτική που θα αγκαλιάζει την καινοτομία και θα δημιουργεί ένα προβλέψιμο και δίκαιο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις. 

    Το PhARMA Innovation Forum πιστεύει ότι ο προσανατολισμός προς τη φαρμακευτική καινοτομία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Ελλάδας. Με την υποστήριξη και την ευαισθητοποίηση των αρχών, είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια προοπτική για μια δίκαιη, προβλέψιμη και βιώσιμη αγορά φαρμάκου που θα προωθεί τα μοναδικά οφέλη της καινοτομίας για τους ασθενείς και την κοινωνία.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα