7 Ιουλίου 2024

    Νέος Γενικός Διευθυντής στο PhARMA Innovation Forum: Επικεφαλής ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος

    Σε μια ανακοίνωση που έγινε γνωστή σήμερα, το PhARMA Innovation Forum Greece (PIF) ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ιωάννη Κωτσιόπουλου ως νέου Γενικού Διευθυντή. Ο κ. Κωτσιόπουλος, πρώην Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, επιβραβεύτηκε για το έργο του στην αναβάθμιση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες και στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας.

    Το PIF, ως αντιπροσωπευτικός φορέας 26 φαρμακευτικών εταιρειών, έχει ως στόχο να προωθήσει την ταχύτερη και ευρύτερη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες στην Ελλάδα. Η συνεργασία με τον κ. Κωτσιόπουλο θα ενισχύσει αυτό τον στόχο, καθώς ο νέος Γενικός Διευθυντής έχει αποδείξει τη δέσμευσή του στις ανάγκες του ασθενούς και την ανάπτυξη ενός υγειονομικού συστήματος υψηλής ποιότητας.

    Ο κ. Κωτσιόπουλος, που έχει σπουδές στα Μαθηματικά και στις Τεχνολογίες Λήψης Αποφάσεων, έχει εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει δημοσιεύσει πολλές ερευνητικές εργασίες και άρθρα. Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στα πληροφοριακά συστήματα και στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών υγείας, καθώς και στην ποιότητα της υγείας.

    Ο κ. Κωτσιόπουλος δήλωσε: “Είμαι ευγνώμον για την ευκαιρία που μου δίνεται να συνεργαστώ με όλους τους φορείς για την ανάπτυξη ενός συστήματος υγείας που να είναι δίκαιο, ανθεκτικό, βιώσιμο και καινοτόμο, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες προκλήσεις και τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών”.

    Με αυτήν την πρόσληψη, το PIF επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του για την προώθηση της καινοτομίας και της πρόσβασης σε νέες θεραπευτικές μεθόδους, με στόχο τη βελτίωση της υγείας των πολιτών. Ο νέος Γενικός Διευθυντής αναμένεται να φέρει νέες ιδέες και προτάσεις για την ενίσχυση του φαρμακευτικού τομέα και την ανάπτυξη της ελληνικής υγειονομικής πολιτικής.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα