7 Ιουλίου 2024

    Νέο Αυξημένο Πρόγραμμα για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας: Περισσότεροι Γιατροί, Νέες Ειδικότητες, Αυξημένες Αμοιβές

    Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, πραγματοποίησε μια επίσκεψη στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στη Θεσσαλονίκη, όπου συζήτησε με τους γιατρούς της επιτροπής για το νέο πρόγραμμα που ετοιμάζεται να εφαρμοστεί. Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να βελτιώσει τη ζωή χιλιάδων ατόμων με αναπηρία μέσω της αύξησης του αριθμού γιατρών, των ειδικοτήτων τους και των αμοιβών τους. Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπέγραψε μια Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος, μαζί με τον υπουργό Υγείας, ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

    Η υπουργός επίσης παρευρέθηκε σε μια ενημερωτική εκδήλωση για την ψηφιακή κάρτα εργασίας στη βιομηχανία, οργανωμένη από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και τον Σύλλογο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επεσήμανε τη σημασία της ψηφιακής κάρτας εργασίας και την ανάγκη να επεκταθεί σε όλους τους κλάδους. Τόνισε επίσης ότι αυτές οι πολιτικές έχουν την προστασία των εργαζομένων ως προτεραιότητα, καθώς και την εξάλειψη της αδήλωτης εργασίας και τη συμμόρφωση προς τις ασφαλιστικές νομοθεσίες. Τόνισε επίσης ότι όλοι, εργαζόμενοι, εργοδότες και Πολιτεία, βρίσκονται στην ίδια πλευρά και εργάζονται για το κοινό συμφέρον.

    Συνοδευόμενη από τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Αλέξανδρο Βαρβέρη, η υπουργός Μιχαηλίδου επισκέφθηκε το ΕΦΚΑ, το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ). Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και παρακολούθησε την πρόοδο που σημειώνεται στην εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι εργοδότες, οι συνταξιούχοι και τα άτομα με αναπηρία βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών που υλοποιούνται και ότι ο στόχος τους είναι να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής αυτών των ατόμων, χωρίς να αφήνουν κανέναν πίσω.

    Με αυτό το νέο πρόγραμμα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, αυξάνεται ο αριθμός των γιατρών που απασχολούνται στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), καθώς και οι ειδικότητες που διαθέτουν. Αυτή η αύξηση αφορά επίσης την αμοιβή των γιατρών, προκειμένου να ενισχυθεί η ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία και να μην αφήνεται κανένας πίσω. Οι προσπάθειες που ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία συνεχίζονται και με αυτό το νέο πρόγραμμα, διασφαλίζεται ότι κανένας δεν θα παραμείνει πίσω.

    Συνολικά, αυτό το νέο πρόγραμμα αποτελεί μέρος των πολιτικών που υλοποιούνται για την προστασία και τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, καθώς και για την εξάλειψη της αδήλωτης εργασίας. Η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της προστασίας και της ευημερίας όλων των πολιτών, εξασφαλίζοντας ότι κανένας δεν θα παραμείνει πίσω.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα