4 Ιουλίου 2024

    Νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

    Από Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024, ξεκινά η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τη νέα διαδικτυακή δράση επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο “Προσωποποιημένη Επιμόρφωση με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης”. Το πρόγραμμα, που βρίσκεται υπό την αιγίδα της ΔΥΠΑ σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), προσφέρει προσωποποιημένα διαδικτυακά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, με διάρκεια από 100 έως 250 ώρες.

    Στο πλαίσιο της δράσης, οι συμμετέχοντες θα κληθούν αρχικά να συμπληρώσουν εξειδικευμένα ερωτηματολόγια, τα οποία θα επεξεργαστούν μέσω τεχνητής νοημοσύνης από το ΕΚΠΑ. Με βάση αυτήν την ανάλυση, θα διαμορφωθούν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε ενδιαφερόμενου. Το περιεχόμενο των προγραμμάτων θα είναι στενά συνδεδεμένο με τις απαντήσεις που παρέχουν στα ερωτηματολόγια.

    Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 100 άνεργοι άνω των 18 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ και έχουν τελειώσει τουλάχιστον τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πύλης www.gov.gr, μετά από μια εύκολη διαδικασία πρόσβασης.

    Αφού ολοκληρωθεί η υποβολή των αιτήσεων, θα γίνει η αξιολόγησή τους και θα ακολουθήσει αποστολή ενημερωτικού email από τη ΔΥΠΑ προς τους επιλεγέντες οποίοι θα λάβουν και περαιτέρω οδηγίες για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και την εγγραφή τους στο πρόγραμμα. Όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία την κατάρτιση, θα λάβουν Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ.

    Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, θα βρείτε λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/Ως εκ τούτου, μην χάσετε την ευκαιρία να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και να αυξήσετε τις επαγγελματικές σας προοπτικές.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα