8 Ιουλίου 2024

    ΝΕΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

    Με το μήνυμα «Να είσαι υποψήφια για την υγεία σου», η νέα ενημερωτική καμπάνια που επιμελήθηκαν το ΥΓΕΙΑ και το ΜΗΤΕΡΑ προτρέπουν και πάλι όλες τις γυναίκες να ενημερώνονται και να εξετάζονται έγκαιρα για τον καρκίνο του μαστού. Με φρέσκιες προσεγγίσεις και εντυπωσιακή επικοινωνιακή στρατηγική, κάθε γυναίκα κρατά στα χέρια της το πιο ισχυρό εργαλείο για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού, τον τακτικό προληπτικό έλεγχο της.

    Ένας έλεγχος που δεν πρέπει να παραβλέπεται από καμία γυναίκα. Είναι στα χέρια μας να καταπολεμήσουμε αυτήν τη νόσο. Οι γνώσεις μας είναι η πιο αξιόπιστη πρόληψη. Πρέπει να υιοθετήσουμε πρακτικές που μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης του καρκίνου του μαστού.

    Ο καρκίνος του μαστού συνιστά τον συχνότερο τύπο καρκίνου στις γυναίκες των ανεπτυγμένων χωρών. Παγκοσμίως, περίπου 1,5 εκατομμύριο γυναίκες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο του μαστού. Συμφωνα με στατιστικά στοιχεία, στις ανεπτυγμένες κοινωνίες, 1 στις 8 γυναίκες αναμένεται να αντιμετωπίσει αυτήν τη νόσο κατά τη διάρκεια της ζωής της.

    Η θνητότητα από αυτήν την νόσο έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Υπολογίζεται ότι από το 1989 έως το 2015, η θνητότητα έχει μειωθεί κατά 40%. Αυτό το επίτευγμα οφείλεται στην ευαισθητοποίηση των γυναικών, στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου, στην ευρύτερη κατανόηση της βιολογίας του καρκίνου του μαστού, στις αποτελεσματικές στρατηγικές αντιμετώπισής του στα αρχικά στάδια, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στη φαρμακευτική αντιμετώπιση της νόσου.

    Είναι πλέον καιρός να συνεχίσουμε την προώθηση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για αυτόν τον τύπο καρκίνου. Ας υιοθετήσουμε αυτά τα νέα μηνύματα και ας αναλάβουμε δράση στην πρόληψη και τη διάγνωση της νόσου. Η υγεία μας είναι αυτό που μας δίνει τη δύναμη να παλέψουμε.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα